Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Image alt

Amsterdamse abonnementen

Wist je dat 15% van de Nederlanders ten minste 1 productabonnement heeft? Hoog tijd dat we de allerleukste, lekkerste, mooiste en simpelweg beste Amsterdamse abonnementen voor jou verzamelen.

Versnaperingen

Kid playing with chocolate machine at Tony Chocolonely
Afbeelding van Koen Smilde

Van dagelijks een complete maaltijdbox ontvangen tot speciale foodabonnementen voor worst, kaas en chocolade; de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo biedt Brandt&Levie een worstenabonnement, waarbij je iedere 2 maanden een pakket vol worsten en andere culinaire lekkernijen ontvangt. Bij een borrelplank hoort ook een borreltje, en daar heeft Bourgondisch Lifestyle de oplossing voor bedacht. Zij combineren namelijk een wijn-kaas abonnement. Ben je eerder een zoetekauw? Dan kan Amsterdams trots, Tony’s Chocolonely, niet ontbreken. Met hun chocolade-abonnement is ’t elke maand weer opnieuw ’n feestje als die doos Tony’s chocolade op de deurmat ploft!

Dorstlessers

Uiltje Bar in Haarlem.
Afbeelding van koen smilde

Drinken moeten we toch, dus zo vreemd is een abonnement op je favoriete drankje niet. Begin jij de dag altijd met een kop koffie? Dan zijn er genoeg Amsterdamse koffiebranderijen die wekelijks en maandelijks verse koffie via de post bezorgen. Zo heeft Back to Black Coffee een abonnement dat je helemaal zelf kunt samenstellen. En heeft Badeta Koffiebranders een abonnement waarbij je iedere maand de perfecte hoeveelheid koffie door de bus krijgt. Ook White Label en Friedhats bieden koffieabonnementen aan. Zo wordt kiezen toch nog moeilijk… Tip: probeer ze allemaal eens uit. Ben je meer een theeliefhebber? Mevrouw Cha heeft een theeabonnement waarmee je iedere eerste vrijdag van de maand wordt verrast door Theesommelier Linda met verse en losse thee in je brievenbus (wel in een verpakking, gelukkig). Ben je toe aan iets sterkers? Dan is elke maand een bierpakket van de Beer wellicht iets voor jou. Hiermee ontdek je steeds weer nieuwe biertjes, van brouwerijen uit de buurt tot internationale hoogstandjes. Zo is er ook een abonnement op de speciaalbieren van ’t Uiltje (oké, geen Amsterdam maar wel een echte aanrader).

Een gezellig interieur

Two men visit the art loan of CBK Zuidoost.
Afbeelding van Jan de Ridder

Er zijn zelfs abonnementen om je huis een beetje op te vrolijken. Tijdens de donkere, koude dagen zorgen kaarsjes voor sfeer. Als je een abonnement bij Candle Club neemt, ontvang je maandelijks hippe kaarsen in een giftbox. Zo zit je nooit zonder kaarsen óf verras je iemand met een uniek cadeau. Liever geurkaarsen? Met het kaarsen abonnement van Trenchic krijg je elke maand een pakket met geurkaarsen thuis. Zo grijp je nooit meer mis! Liefhebber van kunst? Dan kun je bij Factor IJ een abonnement op kunstleen nemen. Factor IJ beschikt over een collectie van ruim 4000 kunstwerken. Deze collectie is sinds 1984 opgebouwd en wordt regelmatig geüpdatet met werken van hedendaagse en voornamelijk Amsterdamse kunstenaars. CBK Zuidoost biedt iets soortgelijks aan. Zij hebben een kunstuitleencollectie bestaande uit zo’n 2000 diverse kunstwerken.

Leesvoer

Een abonnement op iets leesbaars kennen we allemaal wel. Daarom kunnen we niet anders dan ons eigen trots als eerste tippen: de Uitkrant. Hierin lees je (bijna) maandelijks over alles wat zich afspeelt in Amsterdam, van culturele activiteiten en mooie verhalen tot aan de leukste tips. Het blad Ons Amsterdam is ook zeker een aanrader als je van Amsterdam en haar geschiedenis houdt. Ben je een digitale lezer? Dan zijn er genoeg nieuwsbrieven waar jij je direct op kunt abonneren. Neem bijvoorbeeld De Havermelkelite nieuwbrief, voor het bedrag van een coffee to-go (€3,50) ontvang je 2 keer per maand een lijstje met de beste trendverhalen over de stedelijke levensstijl, boeken-, serie- en podcasttips én een meme van de week. Vergelijkbaar is de nieuwsbrief ‘Vrijschrift’, dit is de verdiepende nieuwsbrief van het mediakritische Instagramaccount Zeikschrift. Een iets minder ‘geladen’ nieuwbrief in je mailbox? Dan kun je je altijd abonneren op onze eigen Uitmail, waarmee je cultuur ontdekt in alle buurten van de stad.