Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Amsterdamse cadeaus voor foodies

Verras de foodies in je omgeving met een culinair cadeau waarmee ze de smaak van Amsterdam te pakken krijgen.

Stadsplank snijplank

Onder het motto ‘Hout van je stad’ geef je iemand met de Stadsplank een écht stukje stad cadeau. Deze simpele, strakke houten snijplank is namelijk gemaakt van een gerooide boom uit een straat, park of plein in Amsterdam. In elke snijplank is de exacte herkomst en soortnaam van de boom gegraveerd, zodat je precies kunt zien waar de boom heeft gestaan. Er zijn onder andere beuken uit het Amsterdamse Bos en eiken uit het Vondelpark gebruikt. Uit het hout van elke boom zijn maar 100 snijplanken gemaakt, dus een exclusief cadeau gegarandeerd.

Stadsplank snijplank | Vanaf €35

Chocola van Tony’s Chocolonely

De beroemde chocola van Tony’s Chocolonely is een idee van culinair schrijver Teun van de Keuken, die de chocolade-industrie 100% slaafvrij wilde maken. Het is niet alleen een van de meest ethisch verantwoorde maar ook een van de meest creatieve chocolademerken. Dat bewijzen klassieke Tony’s-smaken als 'puur-pecan-kokos' en 'melk-karamel-zeezout', maar ook limited edition-repen als 'puur-meringue-kers' en 'melk-popcorn-discodip'. Voor iedereen die van duurzaam en smakelijk houdt!

Tony’s Chocolonely chocola | Vanaf €1,25

El Jefe salsa

Foodies die van lekker eten houden, zijn ongetwijfeld ook dol op deze bijzondere Amsterdamse salsa in Mexicaanse stijl. De salsa van El Jefe is verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken, zoals salsa verde en roasted chili salsa. Ook mooi: het achtergrondverhaal dat de makers van de salsa bedachten rondom El Jefe, een Mexicaanse ex-militair die de ‘smaak van de revolutie’ ontdekte.

El Jefe salsa | Vanaf €4,99

De Pindakaaswinkel

‘Helaas, pindakaas’ is een uitdrukking die ze niet kennen bij De Pindakaaswinkel. De winkel is bedacht door Michiel Vos, een boerenzoon die variatie in het pindakaasschap miste en meer wilde dan alleen lekkere pindakaas zonder kunstmatige toevoegingen. Op de Czaar Peterstraat opende hij vorig jaar de eerste vestiging van zijn Pindakaaswinkel en sindsdien volgden diverse filialen in de rest van de stad. De pindakaas smaakt hier niet alleen naar pinda’s, er zijn ook verrassende smaken met karamel-zeezout, dadel-kaneel en witte chocola. Genoeg te kiezen dus, voor zowel zoetekauwen als pindakaasliefhebbers.

Pindakaas van De Pindakaaswinkel | Vanaf €4,95

Balkonbar

In geen andere stad is zo veel te zien, doen en eten als in Amsterdam. Maar wonen in die gezellige drukte kent ook een keerzijde: er is thuis vaak weinig buitenruimte. Maar als je foodie-vrienden een klein balkonnetje hebben dan is er hoop in bange dagen. Met de Balkonbar tover je beperkte buitenruimte zó om tot een privérestaurant in de buitenlucht.  Bevestig deze balk van duurzaam hout met de bijgeleverde moeren makkelijk aan een balkonreling, waarna er direct ruimte is voor ochtendkoffie, borrel of een romantisch diner voor 2. En jij bent natuurlijk die eerste die wordt uitgenodigd!

Balkonbar | €64,95