Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Foto's I amsterdam Store
Afbeelding van Amber Brandenburg

Amsterdamse cadeaus om je huis in bloei te zetten

Tijdens de Keukenhof wordt de I amsterdam Store omgetoverd tot een waar walhalla voor alle groenliefhebbers. Breng snel een bezoek aan de winkel en laat je huis weer tot bloei komen.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

Hollandse huisjes vaas

Afbeelding van Cre8

In Holland staat een huis, en niet zomaar een. De Hollandse huisjes vazen van Cre8 zijn gemaakt in hartje Amsterdam door jongeren met een afstand door de arbeidsmarkt. Zij worden opgeleid tot dé ambachtslieden van de 21e eeuw. Ze werken uitsluitend met duurzame materialen, zoals bij de 3 varianten van de Hollandse huisjes vaas. Het hout is afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer en is voorzien van een FSC keurmerk. 100% duurzaam dus.

Cre8 Hollandse huisjes vaas | €12,95

Papierenvaas

Foto's I amsterdam Store
Afbeelding van Amber Brandenburg

Met de Paper Vase Cover van de Amsterdamse artiest Pepe Heykoop tover je in een handomdraai een oude waterfles om tot een prachtige vaas. De papieren vazen worden geproduceerd in Mumbai, door de Paradeshi gemeenschap. Een gemeenschap die mede door de Tiny Miracles Foundation van Pepe Heykoop zelfvoorzienender kan leven.  

Paper Vase Cover | vanaf €12,95 

Papieren vouwtulpen

Afbeelding van Piet Design

Wist je dat de tulp oorspronkelijk helemaal niet uit Nederland komt? Toch zijn Nederland en tulpen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het ontwerpbureau Piet Design heeft zich ook laten inspireren door de tulpen en kwam zo met de Dutch Tulips. Dit zijn papieren tulpen die je zelf thuis kunt vouwen. Zo heb je altijd tulpen in huis. In een pakket zitten 24 tulpen in de kleuren rood/geel, paars/wit en rood/wit. Een bijzonder cadeau voor tulpenliefhebbers en creatievelingen.  

Piet Design Dutch Tulips | €12,95

Delftsblauwe Bloemenroosters

Afbeelding van Piet Design

Bloemschikken is van alle tijden. In de klassieke oudheid maakte bloemenbindster Glycera al de mooiste boeketten. Door de jaren heen werden er allerlei tools ontwikkeld om makkelijk en snel boeketten te draaien. Met het Delftsblauwe Bloemenrooster van Piet Design schik jij eenvoudig bloemen tot een prachtig boeket. Leg de roosters op een glas of vaas, duw de flapjes naar beneden et voilà

Piet Design Delftsbaluwe Bloemenroosters | €5,95

Geurstokjes Amsterdam

Afbeelding van WIJCK.

Droom weg bij de rustgevende geuren van de Amsterdamse lentedagen met de geurstokjes Amsterdam van WIJCK. Open het flesje voorzichtig en plaats de stokjes in de fles. Laat de stokjes 24 uur weken en geniet van de geursensatie met top tonen van grapefruit en rabarber, midden tonen van petit grain en blossom en basis tonen van patchouli en cedarwood. 

WIJCK Geurstokjes Amsterdam | €34,95 

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.