Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Studio Hamerhaai - Rijkswachter
Afbeelding van Studio Hamerhaai

Amsterdamse cadeaus die goed zijn voor de planeet

Een cadeau geven is altijd leuk, maar niks is leuker dan iets geven wat ook nog eens goed is voor het milieu. Wij hebben 5 Amsterdamse cadeaus verzameld die leuk zijn voor de gever, de ontvanger en het milieu.

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.

O My Bag

Model Images Shopify
O My Bag ted travel case small
Afbeelding van O My Bag

De ecologische voetafdruk van de mode-industrie is enorm. Het Amsterdamse tassenmerk O My Bag pakt het daarom resoluut anders aan: het merk produceert zijn tassen uitsluitend in schone en veilige werkplaatsen, waarbij ook nog eens gebruik wordt gemaakt van duurzaam materiaal. De ambachtslieden krijgen een eerlijk loon en verstaan hun vak als geen ander. En om de ‘feelgoodfactor’ te vergroten maakt O My Bag zich ook nog eens hard voor gelijke kansen voor vrouwen en minderheden.

O My Bag Ted Travel Case Small | €29,95

POM Amsterdam

Woman with scarf of POM Amsterdam
Afbeelding van POM Amsterdam

‘Dare to be colourful’ met de Mythical Bird Green sjaal van POM Amsterdam. Met deze sjaal maak je niet alleen een geweldige indruk, je draagt ook bij aan een duurzamere en eerlijke mode-industrie. De zussen van POM Amsterdam streven naar het minimaliseren van hun impact op het milieu. Daarom zijn zij transparant over het productieproces en gebruiken ze duurzame producten om zowel op mens als milieu een blijvende goede indruk te maken.

POM Amsterdam Mythical Bird Green | Uitverkocht

Chocola van Chocolatemakers

Iamsterdam Chocolatemakers
Afbeelding van Jitske Schols

Het Amsterdamse merk Chocolatemakers is een meester in het maken van heerlijke ‘single-origin’ chocoladerepen. Dat betekent dat elke reep is gemaakt van 1 type cacaoboon. Daardoor heeft elke reep een eigen smaakprofiel. De smaak is namelijk afhankelijk van de regio en de omstandigheden waarin de cacaobonen groeien. De mensen achter Chocolatemakers zijn niet alleen zeer gepassioneerd bezig met hun product, maar ook met hun ethische beleid en duurzaamheid. Zo gebruiken ze uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten en zetten ze zich in voor verbetering van de regio’s waar de bonen vandaan komen.

Chocoladereep Chocolatemakers | €3,95

Rijkswachters

Studio Hamerhaai - Rijkswachter
Afbeelding van Studio Hamerhaai

De Rijkswachters van Studio Hamerhaai vertellen een uniek verhaal. Tijdens de verhuizing van het Rijksmuseum werden de kunstschatten beschermd door transportkisten. Na de verhuizing bleven deze kisten over. Studio Hamerhaai besloot daar iets mee te doen. Zo ontstonden de Rijkswachters: robots van gerecycled hout in allerlei soorten, maten en kleuren. Iedere Rijkswachter is anders. Met de code op de rug kun je uitzoeken welk kunstwerk jouw Rijkswachter beschermd heeft.

Rijkswachters Studio Hamerhaai | vanaf €29,95

Drinkfles Dopper

Man drinks from a Dopper bottle harvest sun
Afbeelding van Dopper

Elke minuut belandt er een vrachtlading plastic afval in de oceaan, tegelijkertijd gaan er 1 miljoen plastic flesjes over de toonbank. Bij Dopper dachten ze: dat kan beter. Hun duurzame en herbruikbare waterflessen zijn gemaakt van 70% plantaardig afval, 15% gerecycled plastic én dat allemaal ook nog in een fabriek die voor 100% op hernieuwbare energie draait. Niet alleen jij kan met een Dopper schoon water drinken, je helpt ook om dat mogelijk te maken in Nepal. Want Dopper investeert in verschillende waterprojecten in Nepal.

Dopper herbruikbare waterfles | €13,95

Amber Brandenburg
Redacteur. Daagt graag mensen uit in spelletjescafés en heeft een zwak voor shared dining en goede koffie.