Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Chinese dragon show on Chinese New Year at night
Afbeelding van ImageHit via Adobe Stock

Hier vier je Lunar New Year

Lunar New Year is het begin van het nieuwe maanjaar met een feest dat 2 weken duurt. Hoewel het oorspronkelijk bekend staat als Chinees Nieuwjaar, is dit festijn in andere Aziatische landen uitgegroeid tot het 'lentefestival'. Op 10 februari begint het jaar van de Draak – het symbool van geluk en voorspoed. Amsterdam viert deze speciale gelegenheid met tal van festiviteiten.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.

Laat je innerlijke draak los

Luid al dansend het nieuwe jaar in bij Lagerwal op de leukste deuntjes. Second Floor keert na een succesvolle eerste editie weer terug en ditmaal helemaal in het teken van Lunar New Year. Tijd dus om je innerlijke draak de vrije loop te laten.  

  • Vrijdag 9 februari, 20:00 – 03:00 | Lagerwal | vanaf €14,50

Voetjes van de vloer

Panama pakt groots uit met een feest tot in de vroege ochtend. Met onder meer de dj’s Irwan en Johnny Deff, en een live opvoering van de leeuwendans, ben je hier de hele nacht zoet. Beproef meteen je nieuwe geluk bij de loterij waar je kans maakt op vouchers van €25,- bij Soju Bar en cadeaukaarten voor een gratis beker bubble tea.  

  • Zaterdag 10 februari, 23:59 – 05:00 | Club Panama | vanaf €15,- | koop kaartjes 

Neem deel aan de festiviteiten

Chinese dragon show on Chinese New Year at night
Afbeelding van ImageHit via Adobe Stock

De leeuwendans is een eeuwenoude traditionele dans die voor geluk en voorspoed zorgt. Een iconische viering die ze bij Amazing Oriental op verschillende locaties uitvoeren. Daarnaast zijn er hier ook kookdemo’s, gratis proeverijen en kun je je naam in het Chinees kalligraferen. Leuk voor groot én klein. 

Loop ook vooral even binnen bij Amazing Oriental en ontvang bij je aankopen een 3D bouwpakket van een Chinese draak. Ook kun je een gratis knuffel van de draakjes Aiden en Kaida ontvangen die je het hele jaar kunnen vergezellen. Zo haal je ook gelijk de draak in huis. 

Smullen van traditionele gerechten

Om meer van het feest te proeven (letterlijk), zit je goed bij Happyhappyjoyjoy. Hier serveren ze speciaal voor Lunar New Year het traditionele Chinese gerecht Lo Hei. Dit kleurrijke gerecht bestaat uit kleurrijke ingrediënten die elk een eigen betekenis hebben, zo staat de wortel voor geluk en visreepjes voor overvloed. Voordat je eet moet je met de salade naar ‘geluk gooien’, deze gaat dus letterlijk de lucht in. Geen zorgen als je het nog niet helemaal begrijpt, dit leggen ze bij het serveren van het gerecht. 

  • 10 februari t/m 16 februari | Happyhappyjoyjoy Zuidas

Voor de kleintjes

Wereldmuseum Amsterdam, small kids sitting in a circle
Afbeelding van fotograafniels.nl

Ook voor de kinderen is het feest bij Wereldmuseum Amsterdam. Zo kunnen ze meedoen aan de creatieve workshops Chinese kalligrafie en Chinese knipkunst, leren ze de leeuwendans uit te voeren en kunnen ze plaatsnemen tijdens het voorleeskwartier.

Fine Asia pakt uit

Pink lights in club
Afbeelding van Chin Chin Club

Het feest houdt niet op, want bij Chin Chin Club strijkt Fine Asia neer met een uitgebreid festijn met entertainment, goodies en natuurlijk gezelligheid. Ontvang een rode envelop (Lai Xi) om je geluk voor het jaar in ontvangst te nemen van de dames gekleed in traditionele rode jurken en dans vervolgens tot in de late uurtjes op de deuntjes van Artez, Rufus Riley en nog veel meer. Let op; er geldt wel een dresscode: rood en goud en vooral geen streetwear.

  • 19 februari, 23:00 - 04:00 | Chin Chin Club | vanaf €16,20 | koop kaartjes

Iedereen is jarig tijdens Yan Yat

AMOI Asian restaurant, group eating food, rice and dumplings
Afbeelding van Clio Squadroni

Gefeliciteerd met je verjaardag! Op de 7e dag van de nieuwjaarsviering vieren we dat bij de schepping van de aarde de mens werd geboren. Iedereen is dus op deze dag jarig. Hierbij wordt ook massaal dungesneden, rauwe vis gegeten met de gedachte dat je dan langer leeft. Een bezoekje aan een van de vele Aziatische restaurants in Amsterdam is dan ook aan te raden. 

Alternatieve Chinees Nieuwjaarsfeest

Dit feest is geïnspireerd op het Lantaarnfestival, het einde van de Chinese nieuwjaarsvieringen, en is gevuld met alternatieve muziek uit China en Nederland. Zing luidkeels mee tijdens de karaoke-wedstrijd, kijk je ogen uit bij de bijzondere visuals en dans de hele nacht mee met de dansers op de muziek van Fred Maybe, BoyCry en nog veel meer.

Nathalie van den Berg
Redacteur. Gaat alle stadsdelen in Amsterdam af, en altijd op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes.