Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Queer & Pride feesten

Iedereen moet zich vrij voelen om zichzelf te kunnen zijn, zonder opgelegde norm van buitenaf. Ook – juist – in het uitgaansleven. 5 fijne feesten tijdens Queer & Pride Amsterdam waar je kunt vieren dat je mag zijn wie je bent.

Street Parties

Op meerdere locaties in de stad zijn er tijdens Pride straatfeestjes. Denk aan een vrouwenfeest op het Stoperaplein, Alle Kleuren Oost Festival op het Javaplein, meerdere feesten in de Reguliersdwarsstraat en een MainStage op de Dam. Vooral in het weekend van 5 en 6 augustus is in de hele stad één groot feest ter ere van Pride.

Street Parties | Diverse locaties | 3 t/m 6 augustus

The Amsterdam Drag Show

Speciaal voor Pride komt de grootste dragproductie van Europa naar Amsterdam. Een show vol zang, dans en comedy met een cast van 7 geweldige queens, waaronder Envy Peru, Abby OMG en MC Skyla Versai. Tijdens de show kun je hapjes en drankjes bestellen en zodra de voorstelling is afgelopen begint de afterparty, samen met de queens.

The Amsterdam Drag Show | The Harbour Club Theater | 4 & 5 augustus

FunHouse + FunHouse XXL

De allerbeste internationale dj’s, de grootse laser- en lichtshows, de magische Gashouder en natuurlijk allerlei verschillende mensen op de dansvloer, dat kan maar één ding betekenen: FunHouse. Dit jaar zijn er zelfs 2 edities van het jaarlijkse feest. Op vrijdag 5 augustus sta je in de Gashouder, op zaterdag 6 augustus neemt het feest het halve Westergasterrein in beslag en kun je ook in WesterUnie, WesterLiefde en het Transformatorhuis feesten – één grote Rainbow City.

FunHouse + FunHouse XXL | Gashouder | 4 & 5 augustus

Canal Pride

A crowd of people on the streets and in a boat with flags and signs - Pride Canal Parade
Afbeelding van Jan de Ridder

De jaarlijkse Canal Pride mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Vanaf 12:00 ’s middags vaart de botenparade van het Oosterdok via de Nieuwe Herengracht, de Amstel en de Prinsengracht door naar het Westerdok. Aan de botenparade doen organisaties mee die de lhbtiq+-community een warm hart toedragen, van politieke partijen tot kleine lhbtiq+-stichtingen. Wil je dit meemaken? Kijk dan voor dat je ernaartoe gaat op onze praktische info-pagina.

Canal Pride | Centrum | 6 augustus

Closing Party

Zondag 7 augustus van 14:00 tot 22:00 is het op de Dam één groot feest. Pride Week wordt stijlvol afgesloten op de MainStage midden op het plein. Hoewel er nog niet veel bekend is over de line-up kunnen we één ding garanderen: dit wil je niet missen!

Closing Party | De Dam | 7 augustus