Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Canal Parade

De wereldberoemde Canal Parade door de grachten van Amsterdam is een van de memorabele hoogtepunten van Pride Amsterdam en keert in augustus 2024 terug. Je ziet ongeveer tachtig boten die van alles vertegenwoordigen: van kleine LGBTQI+-stichtingen tot roze netwerken binnen multinationals als landelijke werkgevers. Ze varen allemaal door de stadsgrachten om het verleden, heden en toekomst van de LGBTQI+-gemeenschap te vieren in uitbundig versierde boten en sloepen. En om te laten zien dat het niet uitmaakt wie of wat je bent.

Gratis entree

Canal Parade

Data
za 3 aug12:00 - 18:00
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
Contact

Uitbundige grachtentocht tijdens Pride Amsterdam

De Canal Parade in Amsterdam is elke zomer het hoogtepunt van de jaarlijkse Pride Amsterdam, met uitbundig versierde dekschuiten en niet minder uitbundige opvarenden en bezoekers langs de kant.

Nergens anders ter wereld vind je een festival dat vergelijkbaar is met de Pride Amsterdam. Probeer op de laatste zaterdag van Pride Amsterdam tijdens de Canal Parade een plekje langs de grachten van Amsterdam te vinden, want dan varen er meer dan tachtig boten langs waarop dj’s en creatief en kleurrijk uitgedoste vaarders dansen, zingen, feesten.

Zo viert Amsterdam de vrije geest van de stad, waarin cisgenders, homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, transgenders en ieder ander persoon van de LHBTIQ+ community samenleven. Als toeschouwer kun je dat feestje ook prima voortzetten aan de kades van de Prinsengracht en de Amstel.

Met respect voor iedereen

Net als elk ander feest zijn er tijdens de Canal Parade regels waar jij je als toeschouwer en deelnemer aan hebt te houden. Om de beleving van het evenement te verbeteren én het omgevingslawaai verder te laten afnemen, is het niet toegestaan versterkt geluid langs de route op afgemeerde boten en op de wal te hebben.

Moet je een sanitaire stop maken, loop dan naar een van de kruizen of naar de rij voor de betaalde en schone toiletten. Dat je soms wat verder moet lopen is bekend, maar de organisatie probeert zoveel mogelijk toiletgelegenheden te creëren. Word je per ongeluk betrapt op wild plassen of meer, dan moet je helaas je poepzak trekken en krijg je een boete van €140,-.Wildplassen is in Amsterdam via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden

Pride Vignet

Bezoekers die met de boot komen hebben een Pride Vignet nodig. Wil je met de boot naar de Pride om gezellig met familie of vrienden langs de kant te liggen dan kan dat met een boot tot maximaal 10 meter.. Wanneer de verkoop van de Pride vignetten in 2024 van start gaat is nog niet bekend, maar voor informatie ga je naar de website van de botenparade. 

Route: Vanaf Oosterdok, via de Nieuwe Herengracht, Amstel, Prinsengracht naar Westerdok. Lees meer over Pride Amsterdam

Gratis entree

Canal Parade

Data
za 3 aug12:00 - 18:00
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
Contact