Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Image alt

Praktische informatie tijdens Queer & Pride

Queer & Pride Amsterdam is elke zomer één van de hoogtepunten in de stad. Hier vind je alles waar je rekening mee moet houden om zo een veilige en leuke tijd te kunnen hebben.

Botenparade 2022 vindt plaats op zaterdag 6 augustus.

Vervoer naar en in Amsterdam

Wil je Queer & Pride bezoeken? Dan kun je het best met de trein naar de stad komen. Plan je reis van tevoren via 9292.nl of ns.nl. Alle evenementen tijdens Queer & Pride zijn goed te bereiken via het station Amsterdam Centraal. Vanaf daar kun je lopend, met de (OV)fiets of tram, bus of metro naar een van de evenementen toe. Mocht je de Botenparade bezoeken, dan kun je er eventueel ook voor kiezen om uit te stappen bij station Amsterdam Amstel. Kijk voor reisadviezen op de website van de gemeente Amsterdam. Liever met de auto? Maak dan gebruik van een van de P+R terreinen. Houd er rekening mee dat er een aantal verkeersmaatregelen zijn in de stad.

De route van de Botenparade

Om 12:00 vertrekken de eerste boten vanuit het Oosterdok. Vervolgens varen de boten via de Nieuwe Herengracht en de Amstel de Prinsengracht op. Deze wordt helemaal uitgevaren tot aan het Westerdok. Bij elkaar een route van meer dan 5,5 km dwars door de stad.

Bezoekers op boten en langs de kant

Ook tijdens Queer & Pride zijn de algemene gedragsregels van Amsterdam van kracht en doe je er goed aan om aan je eigen veiligheid en gezondheid te denken. Om de beleving van het evenement te verbeteren en overlast te beperken zijn er tijdens de Botenparade een aantal extra regels in het leven geroepen. Zo is versterkt geluid vanaf afgemeerde boten én langs de kant niet toegestaan en heb je een speciaal vignet nodig om met je boot aan de route te liggen. Meer informatie over dit vignet vind je op www.botenparade.nl. Kijk voor alle regels omtrent de botenparade op pride.amsterdam.

Alle deelnemers

Van kleine, lokale lhbtiq+-stichtingen tot roze netwerken van multinationals en politieke partijen – ieder jaar zijn er weer veel verschillende soorten deelnemers aan de botenparade. Omdat de optocht de afgelopen 2 jaar niet door heeft kunnen gaan zijn de inschrijvingen doorgeschoven naar dit jaar. Dat betekent 80 schitterende boten met uiteenlopende concepten!

Faciliteiten in Amsterdam tijdens Queer & Pride

Voor meer informatie over de Canal Parade verwijzen we graag naar de site van Queer & Pride