Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
A crowd of people on the streets and in a boat with flags and signs - Pride Canal Parade
Afbeelding van Jan de Ridder

Praktische informatie tijdens de Botenparade

De Botenparade is elke zomer één van de hoogtepunten in de stad. Hier vind je alles waar je rekening mee moet houden om zo een veilige en leuke tijd te kunnen hebben.

De Botenparade vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2024

Vervoer naar en in Amsterdam

Wil je Queer & Pride bezoeken? Dan kun je het best met de trein naar de stad komen. Plan je reis van tevoren via 9292.nl of ns.nl. Alle evenementen tijdens Queer & Pride zijn goed te bereiken via het station Amsterdam Centraal. Vanaf daar kun je lopend, met de (OV)fiets of tram, bus of metro naar een van de evenementen toe. Mocht je de Botenparade bezoeken, dan kun je er eventueel ook voor kiezen om uit te stappen bij station Amsterdam Amstel. Kijk voor reisadviezen op de website van de gemeente Amsterdam. Liever met de auto? Maak dan gebruik van een van de P+R terreinen. Houd er rekening mee dat er een aantal verkeersmaatregelen zijn in de stad.

Opmaken voor de Botenparade

Liever je outfit voor de Botenparade pas in Amsterdam aantrekken? Dat kan bij McDonald's in de McDressing Room op de Rozenstraat 59. Deze feestelijke ruimte is ingericht met 4 kleedhokjes en voorzien van 50 kluisjes. Van 10:30 tot 14:30 staat de glitterartiest klaar om jouw look een extra touch up te geven terwijl dj-duo The Heartbreaks hete plaatjes draait. En ook bij het art'hotel staan professionele haar- en make-upstylisten klaar om de gasten zo kleurrijk mogelijk de deur weer uit te laten lopen tijdens de Pride Styling Party. Vergeet daarvoor alleen geen kaartjes te kopen. Dat kan hier!

De route van de Botenparade

Om 12:00 vertrekken de eerste boten vanuit het Oosterdok. Vervolgens varen de boten via de Nieuwe Herengracht en de Amstel de Prinsengracht op. Deze wordt helemaal uitgevaren tot aan het Westerdok. Bij elkaar een route van meer dan 5,5 km dwars door de stad.

Regels tijdens de Botenparade

Ook tijdens de Botenparade zijn de algemene gedragsregels van Amsterdam van kracht en doe je er goed aan om aan je eigen veiligheid en gezondheid te denken. Om de beleving van het evenement te verbeteren en overlast te beperken zijn er tijdens de Botenparade een aantal extra regels in het leven geroepen.

  • Geen versterkt geluid vanaf de afgemeerde boten én langs de kant
  • Je hebt een speciaal vignet nodig om met je boot aan de route te liggen. Meer informatie over dit vignet vind je op www.botenparade.nl.
  • Op zaterdag 3 augustus geldt er op de kades langs de route een parkeerverbod op de kades van 00:00 tot 23:59 uur. Bewoners met een parkeervergunning worden door de gemeente in de gelegenheid gesteld hun auto ergens anders (binnen) te parkeren.
  • Er wordt een stuk kade afgezet voor mindervalide bezoekers. Hier zal ook een EHBO post en een mindervalide toilet aanwezig zijn. Aanmelden kan binnenkort. Houd de site van Pride Amsterdam in de gaten.

Kijk voor alle regels omtrent de botenparade op pride.amsterdam.

Faciliteiten in Amsterdam tijdens Queer & Pride

Voor meer informatie over de Botenparade verwijzen we graag naar de site van Queer & Pride