Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug

Restaurants in maart

De zussen One'sy (41) en Tewa Muller (38) van foodblog This Girl Can Cook eten elke maand bij een nieuw restaurant in de stad.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy

Ladybird Fried Chicken

Sinds de opening in november staan er elke dag drommen mensen voor Ladybird Fried Chicken in De Pijp; dat schept verwachtingen. Eigenaren Tony Joseph en Noah Tucker maakten al naam met restaurants als Staring at Jacob, Fraiche en het veganistische Yerba en willen nu laten zien dat gefrituurde kip in niets hoeft te lijken op fastfood. Voor ons is Ladybird de ultieme comfortfoodervaring, maar probeer het zeker ook zelf!

Ladybird Fried Chicken | Sarphatipark 4

TLC

Liever geen kip eten? Dan is er hét nieuwe alternatief voor kip, en net zo hip: ‘Taste Like Chicken’. Inderdaad, het proeft als kip, maar is het niet. Het allereerste veganistische kiprestaurant – inclusief wow-interieur – in Nederland voorziet in al je fried chicken cravings; chicken & waffles, krokante kip katsu of een bucket boneless chicken.

Tastes Like Chicken | Van Woustraat 29h

Felperlaan

Processed with VSCO with fp4 preset
Afbeelding van Alice Angelini

Schuin tegenover hun koffiezaak Mundi openden de eigenaren een nieuw restaurant: Felperlaan, waar ze naar eigen zeggen gerechten serveren zonder poespas. Geïnspireerd op de daghap in Frankrijk, Italië en Spanje eet je bij Felperlaan een seizoensgebonden dagmenu dat elke vier weken wisselt. Daarnaast is er ook een hapjeskaart met vaste items, zoals oesters en een zelfgemaakte (vegetarische) paté, biologische wijnen en siropen van Roze Bunker.

Felperlaan | Hoofdweg 141

Melba’s

‘Caribische fine dining voor Amsterdammers’, zo noemt de chef van Melba’s zijn zaak. Die fine dining bracht hij eerst bij zijn gasten thuis als privékok, maar nu kun je ook bij hém aanschuiven. In zijn restaurant in Oost kun je prachtig opgemaakte borden verwachten met daarop bijvoorbeeld een caribbean veggie curry, een broodje kip met madame-jeanette-mayonaise of een mango-passievruchtcheesecake. Chillen kan ook, in de het loungegedeelte, en wie wil kan er dansen met cocktail in de hand op Caribische muziek.

Melba’s | Dapperstraat 1

Maismais Marisqueria

Goed nieuws voor iedereen die niet genoeg krijgt van de maistaco’s van taqueria MasMais: onlangs openden dezelfde eigenaren een marisqueria. Hier wordt, jawel, naast en tussen de verse taco’s vooral vis geserveerd. Denk aan een marisco platter vol oesters, kokkels en mosselen, een ceviche van dorade of oesters, en een tuna tostado. Er zijn trouwens ook vegetarische tortilla’s. En natuurlijk worden er ook cocktails met mezcal en tequila geserveerd.

Maismais Marisqueria | Admiraal de Ruiterweg 273

Mister Nata

Wie ooit in Portugal is geweest, weet: daar móét je Pastel de Nata eten, liefst warm met kaneel en poedersuiker en een espresso. Het recept van het custardtaartje is in handen van de Fábrica dos Pastéis de Belém, dichtbij Lissabon, en wordt heldhaftig geheimgehouden. Maar dat houdt koks en banketbakkers natuurlijk niet tegen om de pasteis na te maken. Met room, eieren en bladerdeeg kom je een heel eind. Amsterdamse bakker José Cruz, geboren in Portugal, heeft zijn eigen recept geperfectioneerd en bezorgde zijn pasteis eerst door heel Nederland, nu is daar ook een fysieke locatie – een shop en bakery waar je de Pastel de Nata kunt eten met een kop koffie erbij. Vakantiegevoel gegarandeerd.

Mister Nata | Van Woustraat 48

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy