Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Restaurants in september

De zussen One'sy (41) en Tewa Muller (38) van foodblog This Girl Can Cook eten elke maand bij een nieuw restaurant in de stad én tippen de best of the rest.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy

Callaloo Hoek

Sinds de zomer heeft Callaloo Hoek een vaste plek bij Bar Bario. Ondanks de naam wordt het groentegerecht callaloo er niet geserveerd, wel uitgebreide platters met bijvoorbeeld gebakken bakbanaan, coconut bread belegd met buljol (een salade van bakkeljauw, ui en paprika), doubles (deegwaar), gestoofde kip (of bloemkool als vega-optie) in kokosmelk met carrot rice en linzen. De kaart verandert binnenkort, maar Steph, de eigenaar, heeft ons verzekerd dat de doubles blijven. Bestel dus maar meteen een double portie, als je slim bent.

Trattoria Breda & enoteca

In het restaurantgedeelte eet je gerechten als burrata met gegrilde kool en pesto van broccoli, of ravioli van brandade met botersaus. Heb je zin in een bijzondere pizza uit de houtoven, loop dan door naar de Enoteca, de wijnkamer, waar je ook een van de twintig per glas geserveerde wijnen kunt drinken. Mocht die erg hebben gesmaakt, dan bestel je ’m zo voor thuis in de webshop.

’t Heemelrijck

Traditionele Hollandse pot wordt niet in zo veel restaurants geserveerd, maar bij ’t Heemelrijck wel! De familierecepten van de stamppot, kapucijners met spek en een rundervink, suddervlees en wentelteefjes met kaneelijs stammen uit de jaren ‘40. Tegenwoordig werken ze zo veel mogelijk met lokale producten van de Albert Cuypmarkt. Ook de oud-Hollandse likeuren zijn het proeven waard.

Barbue

Barbue (Bar- buwee, afgeleid van Bue-nos Aires) opent haar deuren in het nieuwe The Hoxton, Lloyd Amsterdam hotel. Schuif aan bij de cocktailbar en kijk je ogen uit bij het historische en iconische gebouw die je terugbrengt in de sferen van de Roaring Twenties. De zorgvuldig samengestelde menukaart brengt de Europese en Zuid-Amerikaanse culturen samen door middel van unieke cocktails en hapjes. Kies voor het Argentijnse streekdrankje Fernet Branca, geïmporteerd uit Zuid-Amerika, of juist voor de uitgebreide selectie Europese vermouths en bitters

  • Barbue | Oostelijke Handelskade 34

Bar Dancing Multipla

Ja je leest het goed, deze nieuwe hotspot is een ode aan de Fiat Multipla, ook wel bekend als de “lelijkste auto”. Verwacht een restaurant, een dansvloer en de rest zul je met je eigen ogen moeten verkennen tijdens de opening op 29 september.

Salsa Shop

In Noord kun je terecht voor troostrijk Mexicaans eten in de nieuwste Salsa Shop-locatie. Je kiest zelf de vulling, toppings en uiteraard salsa voor je goedgevulde burrito. Andere aanraders op de kaart zijn de bowl met kip en gegrilde groenten of chili sin carne met smokey-hot-ananas-chipotle-saus. Blus af met een huisgemaakte hibiscusijsthee of een guave jarrito, een Mexicaanse frisdrank.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy