Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Nina Slagmolen

Restaurants in april

De zussen One'sy (41) en Tewa Muller (38) van foodblog This Girl Can Cook eten elke maand bij een nieuw restaurant in de stad én tippen de best of the rest.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy

Plant FWD Week

Thuis eten Nederlanders steeds vaker vegetarisch, maar in restaurants blijkt het moeilijk om het stukje vlees te weerstaan. Tijdens Plant FWD Week staan plantaardig maaltijden in het zonnetje bij ruim 40 restaurants in Amsterdam. Ervaar hoe de chefs een creatieve draai geven aan lokale en plantaardige ingrediënten en zo de lekkerste en verantwoordste gerechten voor je bereiden. ‘Voor een duurzamere toekomst hoeft heus niet iedereen veganistisch te worden. De winst zit ’m erin dat een grote groep vaker voor plantaardig kiest. Dat bereiken we niet met een opgeheven vinger, maar door mensen te verleiden met heel erg lekker eten’, aldus initiatiefnemer Maartje Nelissen. 

  • 20 t/m 27 april | Plant FWD Week

Hamer & Vork

Dat je lekker kunt eten in het Hamerkwartier in Noord wist je waarschijnlijk al. Sinds kort is het er nóg beter op geworden met de komst van Hamer & Vork: een Frans georiënteerd restaurant met invloeden uit Turkije (van de eigenaresse) en Suriname (van de chef). Elke gang die geserveerd wordt is een feestje voor de zintuigen.

Ferry

Pont 13 kan weliswaar niet meer zelfstandig varen, maar ligt nog heel knap te zijn aan de pier in de Houthavens. Hij werd in 1927 als stoompont gebouwd en in 1956 verbouwd tot dieselelektrische veerpont. Na jarenlange dienst ging de boot met pensioen en dook hij op als oud ijzer in Zaandam. Gelukkig liep het anders: de pont kreeg een 2e leven als restaurant Pont 13 en sinds kort als Ferry, van De Kok & De Maître. Na 2 succesvolle pop-ups wordt dit de nieuwe vaste plek voor lunch en diner. Met uitzicht!

Café Wu

Prijs jezelf gelukkig als je een plek weet te bemachtigen bij deze Chinees-Franse bistro van chef Timo de Beurs. Alle delen van het dier worden hier gebruikt, zoals de publiekslieveling van geroosterde eend met pruimensaus, geserveerd met een saucijzenbroodje van orgaanvlees. Ook de vegagasten worden verrast met gerechten als rauwe en gebarbecuede kai choi (mosterdkool) met lotuszaadcrème en babydaikon. Blijf hangen voor de vinylmuziek die na tienen wordt ingezet en geniet dan gelijk van de 2e publiekslieveling: het sponscakedessert met oolongcreme en pistachenootjes.

Bellypepper

Als je gek bent op Turks ontbijt of mezze maar dit sfeervoller en luxer wil doen, kun je terecht bij Bellypepper. Ook hier komt de tafel vol te staan met Turkse deegwaren, kruidige smeersels en olijven, maar drink je er een havercappu bij van hippe coffeeroaster Rum Baba. Kies voor de kleinere trek de spinazie-kaas-borek met gepocheerd ei of de wrap met romig roerei en Turkse worst. Op de toonbank vind je zoete heerlijkheden, zoals een pistachecheesecake of een tahinibroodje.

Barbounia

Proef de invloeden van de Italiaanse en Griekse chefs in het eten terug bij Barbounia, in het Conservatoriumhotel. Vooral de mezze zijn typisch Grieks, zoals taramasalade of tzatiki. De hoofdgerechten zijn veelal Italiaans: van linguine met kreeft tot ricotta-ravioli. De signature dish van chef Schilo van Coevorden is de Barbounia, een gefrituurde rode mul die je, wanneer je je ogen sluit, rechtstreeks naar een Grieks eiland brengt.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy