Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
author
Afbeelding van author

Restaurants in februari

De zussen One'sy (41) en Tewa Muller (38) van foodblog This Girl Can Cook eten elke maand bij een nieuw restaurant in de stad.

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy

SALVO

Restaurant SALVO
Afbeelding van SALVO

Vanaf vorig jaar was pop-up Baked by Salvo dé plek om je zoete honger te stillen. Van Italiaanse taartjes en pastries tot koekjes en paastaarten: Salvo en zijn vrouw Limau weten hoe het moet. Maar wat Salvo in één klap op de Amsterdamse hotspot-kaart zette waren de maritozzi. In Italië eten ze deze gevulde brioche-achtige buns als ontbijt, maar wij doen het liever bij de koffie, want o, wat zijn ze lekker. En fijn nieuws: Baked by Salvo heeft vanaf 12 februari een vaste locatie in West. 

SALVO | Tweede Hugo de Grootstraat 9h

PURNAMA

Dish at Purnama
Afbeelding van Clio Squadroni - www.cliosquadroni.com

De meest toepasselijke Amsterdamse plek voor een nieuw Indonesisch restaurant is natuurlijk de Indische buurt. Pal tussen de bloemen en planten eet je bij Purnama – dat volle maan betekent – verschillende soorten saté, streetfood en andere specialiteiten bereid in de open keuken. Als je je ogen dicht doet, waan je je even in Indonesië.

PURNAMA |  Javastraat 55h

Le French Café

author
Afbeelding van author

Frankrijk meets Amsterdam in deze brasserie schuin tegenover Purnama. Op de kaart zie je dan ook geen ingewikkelde gerechten, maar gewoon goede Franse klassiekers, zoals steak frites. In de ochtend kun je er aanschuiven voor een croissant en een espresso, en ’s middags lunch je er très chic met wijn en een croque monsieur. Ook hebben ze hier île flottante: ‘eilandjes’ van eiwitschuim drijvend op een saus van karamel en vanillesaus – een van onze lievelingsdesserts.

Le French Café | Javastraat 42

GIA

Het Osdorpplein in Nieuw-West is sinds kort een hotspot rijker: bij GIA eet je fusiongerechten met veel Italiaanse invloeden. Denk aan een zachte romige burrata met gegrilde groenten, melanzane alla parmigiana (aubergineschotel) of op de huid gebakken zeebaars. Sla ook de toetjes niet over, met onder andere tiramisu en (alcoholvrije) scroppino.

GIA | Osdorpplein 594

SAAM

author
Afbeelding van author

SAAM staat voor South Africa-Amstel en het Amstelveense restaurant blinkt dan ook uit in de combinatie van Zuid-Afrikaanse en Nederlandse smaken. Op de ‘spyskaart’ vind je gerechten als geitenbokje met groenten en samosa, gepofte biet met buchu (een Zuid-Afrikaans medicinaal kruid), beurre blanc en physalis (Kaapse goudbes) met baobab en gesuikerde macadamia.

SAAM | Amstelzijde 59, Amstelveen

Tewa en One'sy Muller
Freelance redacteuren. De zussen Tewa en One'sy Muller van foodblog This Girl Can Cook eten iedere maand bij de nieuwste restaurants.
Volg Tewa en One'sy