Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Boeddhistische Tempel Fo Guang Shan

In hartje Amsterdam staat op de Zeedijk een echte boeddhistische tempel. De Boeddhistische tempel is een meditatiecentrum. Men kan op eigen gelegenheid een dienst organiseren. Ook worden er rondleidingen en cursussen gegeven.

De hardstenen buitentrappen van de Fo Guang Shan He Hua Tempel leiden naar de hoger gelegen gebedsruimte. Voor de bouw van de tempel zijn speciale dakpannen uit China overgevlogen, net als de vele karakteristieke ornamenten.

Nonnen

De dieren op het dak vertegenwoordigen de Chinese dierenriem. De draken staan voor bescherming van de tempel en de wijk. Links en rechts van de tempel staan panden waarin de boeddhistische nonnen wonen en een bibliotheek is ondergebracht. Deze panden bieden qua bouwstijl een grappige overgang tussen de Chinese tempel en de Hollandse buurpanden.

Chinatown

De tempel maakt deel uit van het Amsterdamse Chinatown. Chinatown valt binnen de driehoek Stormsteeg, Gelderse Kade en de Zeedijk. De beroemde wijk staat bekend om het Nieuwmarktplein, de Waag en de vele Chinese eethuisjes en aparte winkels.