Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Markten

Noordermarkt

De Noordermarkt is een gezellige en kleurrijke markt van internationale allure. Een markt met een historische achtergrond die terug gaat tot in de 17e eeuw. Ondanks de lange historie van bijna 400 jaar Noordermarkt Amsterdam (1623-2023) hebben de kooplieden op de Noordermarkt zich aangepast aan de eisen van de moderne consument. Begonnen met potten, pannen en als lapjesmarkt, is de Noordermarkt nog steeds een aantrekkelijke markt, die vele bezoekers heeft geïnspireerd en die je als een belevenis kunt omschrijven.

Maandagochtend & zaterdag

Op zowel maandagochtend (09.00 - 14.00 uur) als op zaterdag (09.00 - 16.00 uur) is het aanbod op de Noordermarkt uniek te noemen. Op geen enkele andere markt in Amsterdam vind je zoveel verschillende producten: antiek en curiosa, boeken en prenten, bijzonder textiel, glas- en serviesgoed, sieraden van eigen ontwerp, vintage kleding, schilderijen en grafiek, tassen van hergebruikt tentzeil enzovoort. Ook open op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag!

Op zaterdag zijn er drie markten, te weten de Lindengrachtmarkt, de biologische markt en de markt met antiek, brocante, kleding, kleine meubelen en een uniek aanbod aan halfedelstenen, prenten, sieraden, tassen en meer. 

Op zaterdagmorgen staan de lokale ondernemers vanaf 09:00 uur klaar op de biologische markt om de hoofdstad van verse biologische groente, fruit, brood, kaas, paddenstoelen, kruiden, vlees, vis, honing, bloemen en andere lekkernijen te voorzien.

Op de zaterdag is er op de rechterkant (dus naast de biologische markt) een algemene warenmarkt met antiek en curiosa, natuurlijke planten, etnografica, glas- en serviesgoed, hoeden, prenten, sieraden, speelgoed, tapijten, gerecyclde tassen, antieke tegels, vintage kleding. Het aanbod op de Noordermarkt is uniek te noemen, omdat o.a. de gerecyclede producten alléén op deze markt te koop zijn. 

Op maandagochtend is er ook op de Westerstraat een algemene warenmarkt, van oudsher de ‘lapjesmarkt’ genoemd. 

Zie voor meer informatie de website van de Noordermarkt