Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

Casa Del Gusto

Loop Casa Del Gusto in de Kerkstraat binnen en je zet voet op de zonovergoten Toscaanse bodem. Een muurschildering, olijfolietap, wijnrekken, boerenmeubels en veel kneuterige potjes. Alles wat hier staat komt rechtstreeks uit Italië, veelal van kleine boertjes. Van slow food bonensoorten tot bijzondere pasta’s, wijnen, hammen, worsten en kazen, het meeste uit Toscane en Umbrië.

Een droomhuis van smaken

De eigenaren Gianni en Gessica zijn van oorsprong Italiaans en importeren al hun producten hoogstpersoonlijk uit Italië om hun producenten te bezoeken.

‘Alle boeren met wie wij werken, kennen we persoonlijk. Wij kopen onze Grana Padano – de populairste kaas van Italië – in bij een boer die slechts twee stukken per dag produceert. Dat is bijna niets vergeleken grote industriële producenten die honderden exemplaren per dag leveren. Wat wij heel belangrijk vinden, is dat je door de smaak van onze salami’s, pasta’s en bieren de producenten leert kennen. Je moet de liefde die de boeren erin hebben gestopt terug kunnen proeven’, legt Gessica uit, in een interview met Lindenhoff.

Kan je ook niet wachten om de proef op de som te nemen? Stap deze zonnige winkel binnen en trakteer jezelf op iets heerlijks!