Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Bloem op IJburg

Als je op IJburg bent – vanwege de architectuur of het strand – kun je heerlijk eten bij Bloem op IJburg; een Italiaans restaurant met een mediterrane keuken. Of een mediterraan restaurant met een Italiaans tintje. Het is maar hoe je zegt. Binnen is het knus met een traditionele houtoven middenin de zaak en niet standaard gerechten op de kaart van veelal biologische ingrediënten. Denk aan risotto met worstjes uit Umbrië en rode poon met Vongole en saffraansaus.

Van pizza naar passie

Bloem op IJburg is alweer een paar jaar een begrip. Met zo’n 60 stoelen binnen en een ruim en zonovergoten terras aan de IJburglaan is het hier altijd goed toeven. Zomers in de zon en uit de wind met de terrasdeuren open en bij slecht weer heerlijk in het moderne restaurant. Modern maar authentiek van smaken. Die halen ze namelijk vooral uit Italië, waardoor de zon nog te proeven is in alle gerechten. Ah, la dolce vita….!

Uiteraard worden de pizza’s bereid in een echte houtoven. Tegenwoordig staat Bloem bekend om de uitgebreide en smaakvolle menu’s van heerlijke Italiaanse en mediterrane gerechten. De houtoven wordt daarom niet alleen voor pizza’s gebruikt maar dus ook voor vlees, vis, groente en brood. Eten dat met passie bereid wordt en waar chef Mike en zijn team je graag een avond lang van laten genieten!