Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Royal Coster Diamonds

Jaarlijks komen zo'n 340.000 bezoekers bij Royal Coster Diamonds kijken naar het werk van de diamantslijpers. Tijdens de gratis rondleiding, welke in meer dan 15 verschillende talen kunnen worden gegeven, wordt duidelijk uitgelegd hoe het proces van het snijden en slijpen in z'n werk gaat.

Diamanten slijpen

Royal Coster Diamonds is het slijpen van talrijke bekende diamanten toevertrouwd. Zo werden ze opgedragen door prins Albert van Engeland om de beroemde "Koh-I-Noor" oftewel "Berg van Licht", een blauwwitte diamant die deel uitmaakt van de kroonjuwelen van Engeland, te herslijpen.

Collectie

Royal Coster Diamonds heeft één van de grootste collectie stenen met een gewicht van meer dan 1.00 karaat van Amsterdam. Hier vindt u een zeer uitgebreide collectie van zowel losse als gezette diamanten.

De meeste diamanten zijn voorzien van een certificaat van de G.I.A. of de High Council. Ieder sieraad is te koop voor een zeer aantrekkelijke prijs. Taxfree shoppen is mogelijk voor bezoekers van buiten de E.U. 

Bezoek

In dezelfde ruimte vindt u tevens onze giftshop met een veelzijdige collectie aan souvenirs.

Locatie

Naast alle andere voordelen heeft Royal Coster Diamonds de ideale ligging in het hartje van Amsterdam. Wat kan er nu beter zijn dan een locatie tussen het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.