Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Amsterdam Light Festival

Lichtkunst verrijkt: het verlicht, vertelt verhalen en verbindt mensen met elkaar. Jong en oud, lichtkunst is voor iedereen. Van 30 november 2023 t/m 21 januari 2024 vindt voor de 12e keer het Amsterdam Light Festival plaats. Het populaire winterse evenement, een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld, verbindt en verrijkt bewoners en bezoekers met lichtkunst tegen de achtergrond van fotogeniek Amsterdam. Het thema voor de 12e editie staat in het teken van artificial intelligence en digitale technologie.

Amsterdam Light Festival

Speeldata
woensdag 29 november 2023 om 16:00
donderdag 30 november 2023 om 16:00
vrijdag 1 december 2023 om 16:00
Meer data

De ruimte om wat je ziet te interpreteren

In de twaalfde editie neemt Amsterdam Light Festival bezoekers aan de hand van het nieuwe thema mee in de wereld van de verbeelding. De wereld is in beweging, niets lijkt meer vanzelfsprekend. Verbeelding maakt het mogelijk het hier en nu te ontstijgen, onbegrensd de dag van morgen voor te stellen en vooruit te dromen.

Laat je meevoeren naar plekken voorbij het bekende. Staar door de portals en laat je fantasie de vrije loop. Wat zie je? Praten we met lampen? Hebben we alleen nog virtuele bruggen? Stroomt het water omhoog. Ga mee op reis naar de wereld van de verbeelding langs twintig speciaal geselecteerde werken van nationale en internationale kunstenaars.

Amsterdam Light Festival

Naast het jaarlijks terugkerende festival, zet de organisatie zich het gehele jaar actief in voor het verspreiden van verlichting. In samenwerking met kunstenaars, partners en verschillende betrokkenen uit de stad worden bijzondere projecten gerealiseerd, met als doel mensen te verbinden en te verrijken.

Wil je op de hoogte blijven van het Amsterdam Light Festival en de plannen voor 2023 bezoek dan de website.

Tickets

De lichtkunstwerken kunnen varend en wandelend worden beleefd. Tickets voor de vaar- en wandelbelevingen zijn vanaf 1 oktober a.s. te bestellen via de website van het festival. Met een audiotour op de boot, een digitale routekaart en diverse communicatiemiddelen neemt het festival bezoekers mee in het nieuwe thema van de twaalfde editie: artificial intelligence en digitale technologie.

Data en tijden
woensdag 29 november16:00
donderdag 30 november16:00

Amsterdam Light Festival

Speeldata
woensdag 29 november 2023 om 16:00
donderdag 30 november 2023 om 16:00
vrijdag 1 december 2023 om 16:00
Meer data