Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Chinees Nieuwjaar

De meeste activiteiten tijdens het Chinees Nieuwjaar vinden volgens traditie plaats op Nieuwmarkt en de Zeedijk in Amsterdam, maar er zijn doorgaans ook feestelijkheden op de Dam. Het Chinese nieuwjaar begint elk jaar tussen 21 januari en 20 februari. In 2025 valt het Chinees Nieuwjaar op 29 januari en viert dan het jaar van de slang. De slang is het zesde dier in de twaalfjaarlijkse cyclus van de Chinese dierenriem volgens de Chinese kalender.

Chinees Nieuwjaar

Data
wo 29 jan15:30 - 22:45
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
Contact

Gong Xi Fa Cai! (Gelukkig nieuwjaar!)

Het Chinees Nieuwjaar, oftewel het Lunar Nieuwjaar, is het belangrijkste event op de Chinese kalender en wordt wereldwijd gevierd.

In de Amsterdamse Chinese Nieuwmarktbuurt staat de boeddhistische tempel Fo Guang Shan He Hua. Bij deze Chinese tempel vindt jaarlijks de Chinese nieuwjaarsviering plaats. Maar ook op andere plekken in de stad wordt er aandacht besteed aan het Chinese nieuwjaar met vieringen en activiteiten.

Mocht je trek krijgen van al het spektakel dan kun je terecht bij één van de Chinese restaurants op de zeedijk, bij het drijvende Chinese restaurant Sea Palace op de Oosterdokskade of bij één van de Chinese eettentjes aan de Stormsteeg of de Geldersekade. 

Chinees Nieuwjaar

Data
wo 29 jan15:30 - 22:45
Locatie
Diverse Locaties / Various locations
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
Contact