Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Holland Festival

Holland Festival presenteert weer de hele maand juni mooie podiumkunsten, nationaal en internationaal. Dit toonaangevende internationale podiumkunstenfestival vindt elk jaar plaats in Amsterdam. Het Holland Festival biedt theaterbezoekers sinds 1948 uitzonderlijke voorstellingen van topniveau. LET OP: Genoemde data voor 2023 zijn onder voorbehoud.

Holland Festival

Vernieuwende cultuur in Amsterdam

Het Holland Festival is een mix van podiumkunsten als theater, muziek, dans, opera en muziektheater die samengaan met zowel westerse als niet-westerse kunstvormen. Ook is er aandacht voor beeldende kunst en film. De programmering benadrukt disciplinaire crossovers en bevat uitzonderlijke voorstellingen van topniveau. Het Holland Festival is altijd koploper geweest in het ondersteunen van moderne en niet-klassieke hedendaagse muziek en nieuwe kunstvormen in de wereld van de podiumkunsten.

Editie 2022

Het festival werkte voor de laatste editie samen met twee associate artists: de Frans-Beninse zangeres Angélique Kidjo en de Duitse theaterregisseur Nicolas Stemann. Van beiden is nieuw en recent werk te zien, onder meer Yemandja van Kidjo en Der Besuch der alten Dame van Stemann. Ook hun professionele netwerk en brede interessegebieden vinden hun weg in de programmering.

Beide associate artists en de vele makers focussen zich op de thema's representatie en het klimaat. In het debat over identiteitspolitiek stellen zij de vraag: wie zijn wij om dit verhaal te vertellen? Wie mag deze personages spelen? Vanuit welk perspectief worden verhalen het beste verteld? En over de klimaatverandering onderzoeken ze hoe we als organisatie, kunstenaars en publiek in actie kunnen komen.

Bekijk hier het overzicht van het Holland Festival programma. Bekijk ook onze culturele agenda voor andere leuke evenementen!

Holland Festival