Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Tours

Rondleidingen Rijksmuseum

Groepen van maximaal 20 personen kunnen hun eigen rondleider meenemen, deze heeft gratis toegang. Ook kunnen groepen een deskundige rondleider van het Rijksmuseum aanvragen. Voor individuele bezoekers zijn audio-tours te huur. De audiotour is beschikbaar is de volgende talen: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Japans.

Rondleiding in Gebaren

De rondleiding voor doven is in de Nederlandse Gebarentaal en voert langs hoogtepunten van de Gouden Eeuw, waaronder natuurlijk de Nachtwacht. Tevens is er een stemtolk aanwezig, zodat ook horenden mee kunnen met de rondleiding.

Kleuteraudiotour:

De kleuter audiotour is gemaakt in samenwerking met het beroemde televisieprogramma Sesamstraat. De kleuters kiezen hun lievelingsfiguur uit de kinderserie: Pino, Tommie of Ieniemienie. Hun favoriete begeleider neemt hen mee op een spannend avontuur. Al kijkend, zingend en huppelend worden de kinderen rondgeleid langs de topstukken van het Rijksmuseum, waarbij het vrolijke 'Nachtwachtlied' nog lang in het geheugen van de kleuters zal blijven hangen. Bij rondleidingen door een gids van het museum geldt een maximum van 15 personen (incl.gids).