Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

Heinen Delfts Blauw

In hartje Amsterdam, in het karakteristieke gebouw op het Muntplein, wordt het mooie Delft blauw aardewerk verkocht. Heinen Delfts Blauw biedt een breed assortiment van handbeschilderd aardewerk en mooie souvenirs aan.

Delfts blauw voor iedereen

Iedereen moet kunnen genieten van Delfts blauw. Van toerist tot zakenman. En van liefhebber van handschilderwerk tot designliefhebber. Heinen Delfts Blauw biedt daarom sier- en gebruiksproducten in alle prijsklassen. Heinen Delfst Blauw maakt zowel handbeschilderd Delfts blauw als Delfts blauw design ontworpen door bekende Nederlandse designers. Bijzondere relatiegeschenken (ook handschilderwerk) en populaire Delfts blauwe souvenirs.

Creating new traditions

Heinen Delfts Blauw is een van de bekendste producenten van Delfts blauw aardewerk. Een ambachtelijk maakbedrijf dat het eeuwenoude ambacht springlevend houdt. Met respect voor de eeuwenoude traditie wordt gezocht naar nieuwe wegen en naar vernieuwing. Bij Heinen Delfts Blauw werken de beste Delfts blauw ontwerpers, plateelschilders en keramisch-technici van Nederland. Maar Heinen Delfts Blauw werkt ook samen met Nederlandse ontwerpers om samen invulling te geven aan de missie van het bedrijf: creating new traditions.

PAAUW de Delfts Blauw Fabriek

In Delft produceerden in de 17e eeuw 32 fabrieken Delfts aardewerk, waaronder fabriek "de Paauw". Deze fabrieken werden vaak gevestigd in bierbrouwerijen die hun productie hadden stopgezet. In de negentiende eeuw was, vanwege de concurrentie van andere fabrieken en het gebrek aan innovaties, het hoogtepunt van Delfts aardewerk ten einde gekomen.

Tegenwoordig produceren in Delft nog maar een paar bedrijven het volledig handgeschilderde traditionele Delfts blauw. Een van deze bedrijven is PAAUW. PAAUW, 'de Delfts blauw fabriek' produceert uitsluitend volledig met de hand beschilderd Delfts aardewerk. De fabriek kan gratis bezocht worden. De rondleiding start elke 10 minuten. Tijdens de rondleiding word je begeleid door een persoonlijke gids die je alles vertelt over het productieproces van Delfts blauw aardewerk.

Heinen Delfts Blauw is op verschillende locaties in de binnenstad te vinden.

De zes winkels in Amsterdam:

- Muntplein 12, 1012 WR Amsterdam, 020-6232271

- Prinsengracht 440, 1017 KE Amsterdam, 020-6278299

- Centraal Station, Stationsplein 41 N, 1012 AB Amsterdam, 020-4402222

- Damrak 65, 1012 LM Amsterdam, 020-3204922