Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Duurzaam winkelen en eten in Amstelveen

Breng een duurzame dag door in Amstelveen met bijzondere hotspots. Begin bij De Boshalte waar fietsverhuur en lekkernijen samenkomen met sociale betrokkenheid, duik vervolgens De Boem in voor vintage vondsten en sluit je dag af met biologische producten bij Geitenboerderij Ridammerhoeve. Ervaar deze en vele andere duurzame smaken van Amstelveen.

Duurzaam winkelen en eten, routekaart.
Afbeelding van Monique Wijbrands

In samenwerking met visitamstelveen.nl

De Boshalte

Afbeelding van Eliane Roest

Ontdek bij De Boshalte niet alleen fietsverhuur en heerlijke traktaties, maar ook sociale betrokkenheid. Het café biedt begeleiding aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor het een warme ontmoetingsplek is met buurtactiviteiten, vooral voor senioren en mensen met een kleine portemonnee.

Proef duurzame en veganistische lekkernijen, met bijzondere aandacht voor Blue Mountain koffie. Met het 'uitgestelde koffie'-initiatief kun je een kopje koffie doneren aan wie het financieel zwaar heeft. Bij De Boshalte maken kleine gebaren een grote impact!

De Boshalte | bosbaanweg 1

Geitenboerderij Ridammerhoeve

Bezoekers, van gezinnen tot natuurliefhebbers, ervaren bij Geitenboerderij Ridammerhoeve een warm welkom. Hier ontmoet je niet alleen geiten, maar staan ook sociale betrokkenheid en inclusiviteit centraal. De boerderij biedt ruimte voor mensen met een zorgvraag en organiseert arbeidstrainingen voor hen die na bijvoorbeeld een burn-out weer in het arbeidsritme willen komen.

In de boerderijwinkel vind je verse, biologische producten, allemaal erkend met het Demeter keurmerk. Zo hebben ze dagverse geitenmelk, die ze ook verwerken tot diverse zuivelproducten als kaas, yoghurt, boter en hun beroemde geitenijs.

Geitenboerderij Ridammerhoeve | Nieuwe Meerlaan 4

Naeckte Brouwers/ANNA

Afbeelding van Robin Jansen Hendriks

De naam verwijst niet naar het ontbreken van kleding bij de brouwers, maar naar de puur natuurlijke aard van de bieren, gemaakt met biologische ingrediënten. Sinds 2022 zijn de meeste bieren biologisch gecertificeerd, uitsluitendmet biologische grondstoffen. En dat proef je! Hoewel het nog niet mogelijk is om de bieren 100% biologisch te maken, streven ze hiernaar in de toekomst. In totaal schenkt Proeflokaal 25 bieren op tap en fles, dat allemaal met een mooi uitzicht op de brouwerij en het voormalige altaar van de kerk.

ANNA | Amsterdamseweg 22

De Boem kringloopwinkel

Bij De Boem vind je een divers aanbod aan tweedehandsartikelen in hun 2 winkels: de Binderij voor meubels, speelgoed en curiosa, en de Ziederij voor kleding, accessoires en boeken. Wat hen uniek maakt, is de combinatie van duurzaamheid en sociaal welzijn. De winkel helpt mensen met beperkte kansen op de arbeidsmarkt door het aanbieden van een beschutte werkomgeving en zinvolle dagbesteding. Daarnaast krijgen jongeren met taakstraffen hier de kans om te leren en te groeien binnen deze duurzame en sociale omgeving.

De Boem kringloopwinkel | Binderij 27 & Ziederij 6

2ndx.nl

Met een goed geweten je kledingkast regelmatig updaten met exclusieve designerproducten? Bij 2ndX kun je terecht voor exclusieve tweedehandskleding en accessoires, met een dagelijks veranderend aanbod. Heb je nog parels in je kast liggen die je graag zou willen inruilen? Word dan klant, lever zelf designerproducten in, ontvang een deel van de opbrengst en scoor eventueel weer nieuwe items.

2ndx.nl | Frans Halslaan 31

Nog steeds niet je favoriete tweedehands parel gevonden? Ga dan naar Worldwide Vintage met zeldzame vintage items waar er maar één van op de wereld bestaat. Hier spaar je het milieu én je portemonnee.

Speelboerderij Elsenhove & theehuis

Bij speelboerderij Elsenhove gaan natuur, avontuur en duurzaamheid hand in hand. Hier komen kinderen (en volwassenen) samen om te spelen, te leren en te genieten van het buitenleven. De speelboerderij ademt duurzaamheid, met groene dakpannen die regenwater vasthouden, waardoor plantjes op het dak bloeien en bijen hun nectar kunnen verzamelen. Maak hier kennis met zeldzame Nederlandse landbouwhuisdieren en ga langs bij theehuis tHuis op Elsenhove, waar verse, biologische producten zoals brood van VanMenno en ijsjes van Boerderijs op je wachten. Ze werken alleen met producenten die net zoveel liefde voor hun biologische producten hebben als zijzelf.

Pluktuin Amstelveen

Pluktuin Amstelveen
Afbeelding van Pluktuin Amstelveen

In alle 4 de seizoenen kun je terecht bij Pluktuin Amstelveen. Van tulpen in het voorjaar tot aan dahlia’s in het najaar. Alle bloemen zijn hier biologisch en gifvrij gekweekt. Ze gebruiken vooral bloemen uit hun eigen tuin maar vullen aan waar nodig is met bloemen van lokale kwekers. Daarom hebben ze ook de tweede plaats behaald bij de Awards voor Duurzaamheid. Naast de pluktuin organiseren ze verschillende activiteiten en workshops. Leer bloemstukken maken, doe mee aan een schilder- of mozaïekworkshop en vul zelf een emmer met kleurrijke bloemen in de pluktuin.

Pluktuin Amstelveen |  Amsteldijk Zuid 183b