Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Molly's Arena arcade displaying an anime character
Afbeelding van Nathalie van den Berg

Dit zijn de leukste anime-winkels

Ash Ketchum en Naruto Uzumaki: het zijn maar 2 voorbeelden van animekarakters die over de hele wereld bekend zijn. Anime, kort voor animēshon, wat staat voor Japanse tekenfilms en animatiefilms, heeft wereldwijd miljoenen fans en is ook in Nederland erg populair. Goed nieuws voor alle animeliefhebbers: ook in onze hoofdstad is er veel anime.

Lejla Hulsebos
Passie voor verhalen, groot en klein. Schrijft, leest en vertelt graag over geschiedenis en het alledaagse stadsleven.

Molly’s Arena

Deze anime speelhal is gebaseerd op de beroemde speelhallen uit de wijk Akihabara in Tokyo. Speel een spel samen met vrienden of ga solo bij een arcadekast. Van al dat gamen krijg je natuurlijk honger. Gelukkig kan je tussendoor aan de bar warme noedels of extra dikke, luchtige pannenkoeken bestellen. Als je nog op zoek bent naar leuke merchandise, dan zit je bij Molly’s Arena ook helemaal goed.

CeX

Afbeelding van Lejla Hulsebos

Game- en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij CeX. De winkel handelt voornamelijk in tweedehands dvd’s, videogames en elektronica. Voor animefans heeft de winkel ook een ruim aanbod: van Pokémongames tot Naruto-games. CeX heeft een website waarop je de winkelvoorraad kan controleren, zodat je zeker weet dat je niet misgrijpt. En mocht de winkel jouw favoriete game of dvd niet hebben, dan kun je het altijd bestellen.

  • CeX | Bijlmerplein 82

Henk's Comics and Manga store

Afbeelding van Lejla Hulsebos

Tussen manga’s en anime zit een verschil: een manga is een strip en een anime is een tekenfilm. Toch moet je Henk’s Comics and Manga Store, een begrip onder Amsterdammers, niet zomaar voorbijlopen. De winkel verkoopt naast manga’s en stripboeken ook dvd's, posters, figuren en andere goodies. De winkel van Henk is zeker een bezoekje waard. 

Amsterdam Toys

Afbeelding van Barbara Kok

De eigenaren van Amsterdam Toys willen hun hobby maar wat graag met ons delen. De winkel heeft veel anime merchandise. Zo heb je al voor 15 euro een Funko Pop van je favoriete Pokémon in huis staan. Heb je iets in de webshop besteld, maar ben je toevallig in de buurt, dan mag je langskomen om je bestelling op te halen. Om eventuele teleurstellingen te voorkomen is het aan te raden om een afspraak in te plannen.

A Space Oddity

Afbeelding van Lejla Hulsebos

‘Al 32 jaar geen gewone speelgoedwinkel’, dat staat op de website van de winkel A Space Oddity en daar is geen woord aan gelogen. Een Astro Boy-knuffel of een Attack on Titan-kussen: de winkel staat vol speelgoed en echte collector’s items. Hij mag dan ook zeker niet op dit lijstje ontbreken. Ook fijn: ook voor een klein bedrag kun je in deze winkel al veel moois kopen.  

Seji’s World

Afbeelding van Lejla Hulsebos

Op zoek naar een leuk beeldje of een Funko Pop voor in huis? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij Seji’s World. De winkel heeft een groot aanbod aan verschillende figuren, van Disney tot Marvel, en anime mag natuurlijk ook niet ontbreken. Grote kans dat je jouw favoriete karakter hier terugvindt. Mocht je wat inspiratie willen opdoen, dan kun je online alvast de collectie bekijken.  

Elbenwald

Afbeelding van Lejla Hulsebos

Met zijn opvallende donkere uitstraling valt deze winkel gelijk op. Verzamelfiguren, mokken of sieraden, Elbenwald heeft het. En het leuke is, je mag alles aanraken en uitproberen. Elbenwald heeft in totaal meer dan 30 winkels in Oostenrijk, Duitsland en, gelukkig voor de fans, ook Nederland. Mocht je helemaal weg zijn van de winkel, dan is er ook een festival – daarvoor moet je wel even naar Duitsland afreizen. 

Lejla Hulsebos
Passie voor verhalen, groot en klein. Schrijft, leest en vertelt graag over geschiedenis en het alledaagse stadsleven.