Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
De Biertuin signature dishes
Afbeelding van De Biertuin

De beste plekken om kip te eten

Net als de hamburgertenten, poppen de rotisserieën in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond. Hierdoor heeft de liefhebber van malse kip genoeg keuze in Amsterdam. We hebben onze favoriete plekken om kip te eten in Amsterdam voor je verzameld!

Van ’t Spit Rotisserie

Bij Van ’t Spit serveren ze ‘Tante Door’ kippen, geboren en getogen in Brabant waar ze toeven in ruime stallen en 100 procent plantaardig eten krijgen - zonder groeibevorderaars. Dat proef je zeker; ze zijn heerlijk mals met een knapperig korstje. Plof neer in het industriële interieur en bestel biologische patat bij je kip en - hoe kan het ook anders - huisgemaakte appelmoes. Wil je de kippenstal in Diessen eens bezoeken? Dat kan! Of kijk live mee via een webcam, totdat je er kippig van wordt.

Hotel de Goudfazant

Hotel De Goudfazant restaurant
Afbeelding van Marie-Charlotte Pezé

Geen hotel, wel een restaurant, gelegen in een 1200m2 tellende loods waar voorheen een autogarage zat. Eet hier in een industriële omgeving aan de noordelijke IJ-oever (fijn: in de zomer is er een groot zonnig terras). De kaart is simpel; 3 gangen voor €30, waarbij het menu per seizoen wisselt en heerlijke kip van het spit steevast op de kaart staat. Check vooral ook even de enorme kroonluchter van flesjes én de Porsche 911, een knipoog naar het verleden van het pand.

Rijsel

De Franse keuken met een Vlaamsevleugje, dat is waar het bij Rijsel in Oost om draait. De naam Rijsel staat voor de Franse industriestad Lille, die de Vlamingen ‘Rijsel’ noemen. Op de kaart staat piepkuiken (poussin), bereid in de grill die je vanaf je tafeltje kunt zien. Maar de rest van de kaart mag er ook zeker wezen; Rijsel staat door heel Nederland bekend om de verfijnde keuken met betaalbare no-nonsense gerechten. Een plek om zowel als local en als dagjesmens zeker een keer aan te doen.

Bierfabriek

Bij de Bierfabriek brouwen ze hun eigen bier (ROSSO, NERO, PUUR) en kun je zelfs met een groep vrienden een ‘taptafel’ delen waar je je eigen biertjes tapt. Zo’n ijskoud glas schuimend bier smaakt natuurlijk heerlijk met een op Bourgondische wijze bereid boerderijkippetje, dé trots van de Bierfabriek. Het geheim? De Franse scharrelkippetjes gaan eerst 24 uur in de marinade op basis van huisgebrouwen bier, voordat ze boven de houtskool worden gegrild.

Biertuin

Bier en kip zijn gewoon een goede combinatie, dus ook bij de Biertuin vind je bier én gegrilde kip op de kaart. Bestel een halve boerderijkip van het spit met huisgemaakte appelcompote, zogenaamde ‘luie wijven friet’ en een frisse salade. Als je haast hebt, dan bestel je gewoon de Chicken in A Brown Paper Bag. Juist: om mee te nemen.

DIS

Het is geen straf als de Willemsbrug in de Westerparkbuurt openstaat, dan loop je gewoon even binnen bij DIS. Bij deze traiteur verlekker je je aan heerlijke seizoensgebonden gerechten zoals Vlaamse stoof en salade van geroosterde pompoen. Maar ze maken hier ook poussin van het spit met chimichurri, gepofte groente en gegrilde Roseval aardappeltjes, en coq-au-vin (Franse stoof) met haan, paddenstoelen en rode wijn. Handig voor als je mindert op koolhydraten; ze serveren alle gerechten ook in een ‘delight’ versie. En thuisbezorgen doen ze ook!

  • DIS | Haarlemmerplein 37

Braai

Barbecue-fans schuiven met liefde aan bij Braai in Oud-Zuid, waar alle gerechten op een houtskoolvuur worden bereid. Het idee voor deze zaak is geïnspireerd op Freddy’s BBQ Joint uit hitserie House of Cards. Naast heerlijke ribbetjes (in Amsterdam al zeer befaamd) serveren ze hier ook pittige kip piri piri van de barbecue. Ben je toevallig in het Vondelpark en heb je zin in kip? Geef ze een belletje en ze bezorgen het voor je in het park. Kiplekker.

  • Braai | Schinkelhavenkade 1 & Van Limburg Stirumstraat 14a

Rotisserie

In deze op Brooklyn geïnspireerde rotisserie, lonken de malse kippetjes aan het spit al bij de voordeur naar je. Achter de bar pronkt namelijk de grill. Zoek een plek aan de bar waar voor je neus wordt gekookt, of strijk achterin het pand neer aan een van de bartafels. Naast kip van het spit, zijn de hamburgers hier ook zeker een aanrader. Het eerste filiaal opende in Oud-West, maar sinds kort zit er ook een Rotisserie in Oost. Tip: bewonder voor/tijdens/na het kluiven de muur met kunstige illustraties van kippen.

Chris Kip

De lekkerste biologische kipin alle soorten en maten vind je bij Chris Kip op de Albert Cuypmarkt. Kipkarbonade, drumsticks met of zonder vel, vers gemaakt kipgehakt of gewoon een mals maïskippetje? Chris Verhoef en Marijke Broekmeyer helpen je graag met kiezen voor een lekkere lunch, tussendoortje of avondmaaltijd. Chris Kip vind je bij stal 117, met de rood-witte zeilen!