Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Sherlocked escape room people posing
Afbeelding van Sherlocked

De beste escaperooms

Naar een Escaperoom in Amsterdam. Het perfecte uitje voor als je zin hebt in mysterie, spanning en uitdaging.  Wij hebben de leukste, engste en moeilijkste voor je op een rij gezet. Succes met kiezen, als je tenminste nog durft.

Sherlocked

Bij Sherlocked, in de mysterieuze kelder van de Beurs van Berlage, heb je de keuze uit 2 mystery experiences. In The Architect onderga je een aantal testen die H.P. Berlage heeft achtergelaten en probeer je toe te treden tot het geheime genootschap The Society of Crossed Keys. Fan van The Italian Job, Sherlock en Inside Man? Kies dan voor The Vault. Probeer gaten te vinden in het beveiligingssysteem en een waardevol object te stelen uit Amsterdams best beveiligde kluis. Wie weet behoor jij tot de 8% die het tot het einde schopt.

Backspace Escaperooms

Voor grote en kleine groepen van elke leeftijdsklasse zijn hier spannende uitdagingen te vinden. Boek een van de 7 escape rooms en ga het avontuur aan. Kies bijvoorbeeld voor Aurum en reis 150 jaar terug in de tijd om goud te maken. Of kies voor de Orient Express om de trein te redden. Kinderen vanaf 9 jaar kunnen kiezen voor de Tijdmachine waar ze onder begeleiding door middel van puzzels een tijdmachine moeten repareren. En zo zijn er nog veel meer escape rooms om uit te proberen. 

Questomatica

Een escaperoom zonder cijfersloten maar mét unieke puzzels en raadsels. En niet alleen dat. Questomatica is een van de meest geavanceerde escaperooms. De licht- en geluidstechnieken zorgen - samen met de ijzersterke verhaallijnen - voor een levensechte en meeslepende ervaring. Alsof je middenin een computerspel of film zit. Je kunt kiezen uit de Arcade Invasion kamer of de Wake Up! Kamer.

Escape World Amsterdam

Met maar liefst 6 verschillende kamers op 1 locatie, ben je bij Escape World Amsterdam wel even zoet. Ga bijvoorbeeld op magisch avontuur met je tovenaarsvrienden om jullie toverstokken terug te stelen in Midnight Magic. Kruip in de huid van echte politiemensen om een verdwenen bruid te zoeken in The Missing Bride. Of Stap aan boord van de Vliegende Hollander en probeer ongezien het meeste waardevolle bezit van Davy Jones te stelen.

Xitroom

Afbeelding van xitroom

Behoor jij tot de 81% van de mensen die binnen 60 minuten uit de werkkamer van de geheimzinnige Professor X bij Xitroom ontsnapt? In de kamer, die vol staat met merkwaardige curiosa en kostbare kunst, probeer je de verborgen aantekeningen en cryptische raadsels te ontcijferen waarmee je je vrijheid kunt terugverdienen. Xitroom heeft bovendien een aantal identieke escape rooms. Leuk voor als je met een grote groep bent en tegen elkaar wilt spelen. Uitdaging aangenomen?

Locked.Amsterdam

Gevaarlijke nucleaire stoffen. Ze waren aan boord van 1 van 4 - in 1968 verdwenen – onderzeeërs. In The Submarine ontdek je het grote geheim van de verdwenen Sovjet onderzeeër K-129. Ga op zoek naar de onderzeeër voordat hij in verkeerde handen valt. Of kies voor de Lieberman Conspiracy. Hierin moet je een genootschap van zeer invloedrijke personen stoppen die de wereld wil onderdompelen chaos en ellende.

MyEscape.Club

Bij MyEscape.Club ga je helemaal op in de verhalen. Je kunt kiezen uit 4 verschillende kamers. Bij Back to USSR kom je in het verhaal van een beroemde wetenschapper die hulp nodig heeft bij een van zijn experimenten. Judgment Day is perfect voor fans van de Terminatorfilms. Je missie is om een geheime bunker binnen te komen en het tij te keren in de oorlog tegen de machines. In The Curse verricht een geheim genootschap van satanisten vreselijke daden. En guess what? Jij bent hun volgende slachtoffer. Probeer te ontsnappen! In de Steampunk Experience kom je terecht in een parallel universum en is het nog maar de vraag of je terugkomt.

Escapist Amsterdam

Een excentrieke, anonieme kunstenaar heeft een eenmalige tentoonstelling geopend in hartje Amsterdam. Unieke kunstwerken zijn hier tentoongesteld, maar er zit een luchtje aan. Vreemde taferelen doen zich voor en al gauw wordt duidelijk dat je zo snel mogelijk moet ontsnappen. Deze escaperoom heeft meerdere kamers die elk aansluiten op het thema. Opgezet door 4 vrienden die zelf een passie hebben voor escaperooms, waardoor deze ervaring garant staat voor een leuke ervaring.

Logic Locks

Afbeelding van Logic locks

Een meeslepend liefdesverhaal, tientallen mysterieuze aanwijzingen van een ontdekkingsreizigster die op onbekende wijze verdween en een ruimte vol historie. Dat is Logic Locks in een notendop. Het verhaal gaat dat de grootste schat van ontdekkingsreizigster Elizabeth van Leeuwenhart, een gouden halsketting, nog steeds ergens in haar studeerkamer rondzwerft. Lukt het jou om binnen exact 63 zenuwslopende minuten en 17 bloedstollende seconden te ontdekken wat er al die jaren geleden met Elizabeth is gebeurd? En om de gouden ketting te vinden? Haar afstammelingen zullen je eeuwig dankbaar zijn.