Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Pride flags and dancing in the club
Afbeelding van Club NYX

Lhbtiq+-uitgaan

Amsterdam is voor iedereen uit de lhbtiq+-community een van de meest aantrekkelijkste steden om uit te gaan. Wij tippen onze 5 favoriete lhbtiq+-vriendelijke bars en clubs.

Club NYX

Pride flags and dancing in the club
Afbeelding van Club NYX

Club NYX bestaat uit meerdere verdiepingen waar op elke verdieping andere muziek te horen is. Zelfs bij de wc’s is het een feestje. Dus dans tot de zon op komt want je raakt hier niet uitgekeken. De lhbtiq+-community vind je hier vooral op vrijdag en zaterdag (saturGAY), maar het is overduidelijk dat Club NYX voor iedereen is, ook op andere dagen.

Club NYX | Reguliersdwarsstraat 42

SoHo

SoHo, de club waar je los kunt gaan op de meest foute nummers die je maar kunt bedenken. Je hoeft je niet te schamen als je keihard meezingt met Anita Meyer, want iedereen doet gewoon met je mee. Deze heterovriendelijke gaybar is een plek waar iedereen welkom is en je met een veilig gevoel uit kunt gaan. Dus sla Soho niet over als je op de Reguliersdwarsstraat bent, al helemaal niet tijdens happy hour!

SoHo | Reguliersdwarsstraat 36

Bar Bario

Of je nou wilt hangen met vrienden, op een date gaat of zin hebt om nieuwe vrienden te maken; Bar Bario is de plek. Het is een moderne stamkroeg en een safe space voor iedereen. Want hoewel iedereen er welkom is, hebben mensen uit de lhbtiq+-community voorrang. Want zij kunnen lang niet overal veilig uitgaan. Het doel is dan ook om een plek te zijn waar iedereen zich veilig voelt.

Bar Bario | Bilderdijkstraat 186

EXIT Café

Maak kennis met het zusje van Club NYX: het EXIT Café. Deze bar ziet eruit als een knusse après-ski blokhut die aan het begin van de avond nogal leeg oogt. Maar zodra je besluit om naar binnen te gaan, een drankje bestelt en je omdraait, is de tent ineens propvol. Zo werkt dat namelijk in het EXIT café. Je kunt hier tot in de late uurtjes pophits en lekkere house beats verwachten. EXIT is dé plek die nog open is wanneer de andere kroegen langzaam sluiten.

EXIT Café | Reguliersdwarsstraat 42

De Trut

Elke zondag start de rij al rond 21:30 en opent de Trut om 22:00 de deuren. In de rij worden de laatste blikjes leeggedronken om zo deze magische plek te betreden. Eenmaal binnen voel je de muziek aan je voeten trekken. Aan de bar kun je voor weinig geld een drankje bestellen om zo vervolgens te genieten van de heerlijke mensen om je heen. Even op je telefoon kijken wordt trouwens niet gewaardeerd in de Trut, dit is een opvallende regel hier. Dus laat social media maar even voor wat het is en ga een goed gesprek aan in real life!

De Trut | Bilderdijkstraat 165-E

Amstel 54

Een open-minded bar aan de rand van het Rembrandtplein. Amstel 54 is een van de oudere gaybars in Amsterdam. Je vindt hier dan ook mensen van verschillende leeftijden en nationaliteiten. Elke zondag is een vaste Drag Queen show en woensdags borrelt A.S.V. Gay. Dit is de Amsterdamse studentenvereniging voor homoseksuele, lesbische, biseksuele, transgender en queer studenten. Amstel 54 heeft een ontspannen sfeer waardoor iedereen zich welkom en gerespecteerd voelt.

Amstel 54 | Amstel 54