Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Amsterdam, Netherlands - July 02 2016: The club Church in Amsterdam, located on a Kerkstraat street
Afbeelding van Shutterstock

Lhbtiq+-uitgaan

Ontdek de lhbtiq+-club- en nachtleven van Amsterdam. Van bekende locaties als Club NYX tot nieuwkomers als Club Raum, de Amsterdamse nacht is divers, speels en vol met mogelijkheden. We hebben een selectie gemaakt van onze favoriete clubs en terugkerende feesten voor de queer-community. Ga op zoek naar je eigen favoriet!

Daan Colijn
Daan weet alles over het lhbtiq+-leven in Amsterdam. Met zijn vriend Karl heeft hij de blog coupleofmen.
Volg Daan

Club NYX / Bar Exit

Midden in de Reguliersdwarsstraat vind je Club NYX en Bar Exit. Beiden ongelooflijk populair bij een jong publiek en het zijn de ideale plekken voor nieuwkomers in het queer nachtleven. Club NYX heeft meerdere dansvloeren (zelfs de toiletten hebben een dj), waar vooral pop, house, hiphop, R&B en klassiekers uit de jaren ’90 worden gedraaid. Bij Bar Exit kom je terecht in een Après Chique vibe. Hier kun je de hele nacht meezingen met al jouw favoriete guilty pleasures. Voor zowel Club NYX als Bar Exit geldt: kom vroeg om lange rijen te vermijden.

Club Raum

Queer technofeest SPIELRAUM was al behoorlijk bekend in Amsterdam, maar heeft nu zijn eigen thuis gevonden: Club Raum. De club zit in een oud industrieel pand uit de jaren ’60 vlak bij Station Sloterdijk. Verwacht hier top dj’s, een ongelooflijk geluidssysteem en een divers queer publiek. De club streeft naar inclusiviteit. Daarom is er een duidelijke gedragscode die ervoor zorgt dat het publiek zich vrij en veilig en voelt.

*houd de socials in de gaten voor de openingsdatum

Club Church

Amsterdam, Netherlands - July 02 2016: The club Church in Amsterdam, located on a Kerkstraat street
Afbeelding van Shutterstock

Dé club waar cruisen en dansen bij elkaar komen. Of je nu wilt dansen in je ondergoed op de (z)onderbroek feesten of na een drankje bij de bar naar beneden gaat voor de darkroom, veel mag en niets moet. De meeste avonden zijn vooral georganiseerd voor (trans)mannen, maar alle genders en seksualiteiten zijn welkom tijdens Blue op donderdag. Bekijk voordat je gaat het programma. Belangrijk om te weten: dit is een seks-positieve ruimte, dus wees respectvol en wie weet leer je nog iets nieuws.

Terugkerende evenementen

IsBurning

De populaire op muziek gefocuste lhbtiq+-avond IsBurning vindt steeds op wisselde locaties in Amsterdam plaats. Je vindt er een gelijkgestemd jong publiek dat al zwetend danst op het ritme van de muziek in schemerig verlichte ruimtes. Met een mix van techno, elektro en een enorme passie voor ondergrondse housemuziek, is IsBurning een essentieel onderdeel van de queer scene in Amsterdam.

Bear Necessity

Het feest voor beren en iedereen die van hen houdt. Bear Necessity in Club Panama is een evenement waar rugby shorts en een leren harnas gecombineerd met een behaarde borst (of rug) de perfecte outfit zijn. Hier vind je vooral een vriendelijke, ietwat oudere menigte mannen die willen dansen, kussen en geweldige knuffels geven. Combineer dat met opbeurende beats, behaarde gogo dansers en het uitstekende geluidssysteem van Club Panama, en je hebt de perfecte avond om lichaamspositiviteit en saamhorigheid te vieren.

Janey

Hoewel dit feest eigenlijk gericht is op vrouwen die van vrouwen houden, verwelkomt Janey iedereen. Niemand wordt aan de deur gevraagd naar zijn/haar/diens geslacht. Janey heeft een volledig vrouwelijke line-up die iedereen laat dansen op de tophits van het moment. Ze organiseren grote evenementen, maar ook kleinschalige clubavonden in Amsterdam en steeds meer andere steden in Nederland.

Sweetie Darling

Zin in een feestje? Dan ben je bij Sweetie Darling helemaal op je plek. Met een geweldige internationale line-up van dragqueens en andere queer performers, is dit hét feest voor iedereen die geen zin heeft om zich in hokjes te laten stoppen. Vier alle kleuren, vormen en maten tijdens een nacht van liefde en geluk.

Kalinichta

Balkan beats, maar dan queer! Tijdens Kalinichta bij Noordelicht op de NDSM-werf hoor je alle Eurovisiesongfestivalnummers die je normaal gesproken niet op de dansvloer hoort, maar reken maar dat je heupen willen bewegen. Dit stomende en ruimdenkende feest neemt je mee op een muzikale reis met de beste uptempo beats van de Balkan tot het Midden-Oosten. Kalinichta is voor iedereen, maar wordt vooral bezocht door prachtige bebaarde mannen.

Rapido/Funhouse

Twee echte old-school gaycircuit-feesten van Rapido Events waar vooral gespierde gay mannen uit hun dak gaan! De feesten worden meestal gehouden in Paradiso of de Gashouder in Westerpark. Beide locaties zijn perfect geschikt voor alle lasers, CO2-kanonnen en go-go dansers. Heb je een kleine pauze nodig na al het dansen? Dan kun je afkoelen in een van de loungegebieden met vers fruit of een ijsje.

De Trut

Een icoon in de Amsterdamse queerscene. Veel mensen uit de lhbtiq+-community stonden vroeger al vroeg op zondagavond in de rij met hun vrienden, te wachten totdat De Trut haar deuren zou openen. Voor een lange tijd waren alleen flikkers en potten welkom, maar in de loop der jaren is De Trut een safe space geworden voor een veel breder publiek. De bar wordt gerund door vrijwilligers, zodat alle winst naar het Trut Fonds gaat, dat ten goede komt aan meerdere lhbtiq+-projecten van over de hele wereld.

Eervolle vermeldingen

Sexyland World exterior
Afbeelding van Jaap Scheeren

Gastvrije ruimtes: Sexyland World, Paradiso, OT301

Daan Colijn
Daan weet alles over het lhbtiq+-leven in Amsterdam. Met zijn vriend Karl heeft hij de blog coupleofmen.
Volg Daan