Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The Keukenhof is a flower park northwest of Lisse, in the Dutch province of South Holland, where bulbous plants from horticultural companies from the bulb region are exhibited every spring.
Afbeelding van Pema Prima

Tips om blue monday door te komen

De derde maandag van januari, de meest deprimerende dag van het jaar. ‘’Hoe ga ik deze dag overleven!?’’, zul je denken. Ga niet sikkeneuren maar draai de negatieve gedachtes om in iets positiefs. We hebben 6 tips voor je om blue monday – en alle andere maandagen – door te komen.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Hop, de deur uit!

A couple enjoy a walk through Amsterdamse Poort shopping district.
Afbeelding van Jan de Ridder

Het is misschien wat koud buiten, maar ga voor een (lange) wandeling. Frisse lucht is het allerbeste medicijn voor de blue monday-blues. Doordat je in beweging bent, maak je het gelukshormoon endorfine aan. En als ook nog eens het zonnetje doorbreekt, maak je ook het gelukshormoon serotonine aan. Een dubbele dosis vrolijkheid dus!

Ook meteen wat zien en leren tijdens het wandelen? Volg dan een van de wandelroutes van stadsgidsen.

Geef De Blauwe Maandag aan iemand cadeau

Newspaper De Blauwe Maandag
Afbeelding van De Blauwe Maandag

De Blauwe Maandag is een krant om iemand cadeau te doen. De krant staat vol met columns, reportages en gedichten die een positieve en hoopvolle draai aan het leven geven. Je leest onder andere stukken van Kees van Kooten, Froukje en illustraties van Jip van den Toorn. De krant kun je alleen voor iemand anders bestellen. Bestel hem hier.

Gratis krantje, koffie, croissantje 

Royalty free, only for online editorial use

De Blauwe Maandag doet nóg meer goeds, want zij zorgen dat je je maandag gelijk positief kunt beginnen met een gratis kant, kop koffie en een croissant. De Blauwe Maandag organiseert namelijk samen met Bonne Suits - het kledingmerk van ontwerper Bonne Reijn - een ontbijt in de winkel aan de Warmoesstraat. Van 7:00 tot 9:00 is iedereen die een goed begin van de week kan gebruiken hier welkom: van buurtbewoners tot kunstenaars en van schrijvers tot ondernemers uit hartje centrum. 

Bonne Suits | Warmoesstraat 67 

Bak een taart voor een eenzame en dakloze

Ben jij de ‘meesterbakker’ van de week door iets lekkers te maken voor eenzame ouderen, vluchtelingen of daklozen? Kies dan een van de locaties waar jij voor wil bakken, en ga vervolgens met die mixer aan de slag! Zo wordt deze dag misschien toch nog mooi voor diegene die een lichtpuntje kunnen gebruiken. Koekjes, taarten of muffins, allerlei baksels zijn welkom. Bekijk op de website van Serve The City waar je je creaties kunt inleveren.

Redding op de Blauwste Maandag van het jaar

People writing on The Bluest Monday table
Afbeelding van Maarten Nauw

The Bluest Monday doorbreekt het taboe en zet kunstzinnige inspiratie in om het gesprek te openen. Met een kunstroute, workshops, film en fashion staan De Hallen van 16 tot en met 29 januari in het teken van jouw mentale gezondheid. Op blue monday zelf kun je hier terecht voor een bijzondere première van de korte documentaire 'Uit de schaduw'. Toch geen zin om de deur uit te gaan? Geen zorgen, de documentaire is gratis op Cinetree te zien.

Wees lief voor een ander

Je bent waarschijnlijk niet de enige die vandaag het wat moeilijker heeft. Denk daarom ook eens aan je familie, vrienden of collega’s en geef ze wat extra liefde. Een compliment is iets kleins, maar kan voor een ander al een groot gebaar zijn. Daarbij is de kans groot dat je een compliment terugkrijgt!

Wees lief voor jezelf

People having drinks at Café Maxwell
Afbeelding van Cafe Maxwell

Na een stevige wandeling, een berg complimenten aan je collega’s te hebben gegeven en een taart te hebben gebakken voor een ander, is het nu tijd voor jezelf. Bedenk waar je zelf het meest gelukkig van wordt, maar houd het wel realistisch. Om meteen over een verre reis na te denken, werkt alleen maar averechts. Ga daarom bijvoorbeeld gezellig met vrienden een pubquiz doen, bekijk een van de nieuwste films en plan alvast je weekend vol met al het nieuws in de stad.

Snackspert pubquiz

Nu bijna de hele dag erop zit, wil je vast nog even je dag extra positief afsluiten. Gelukkig kun je dan terecht bij Blue Amsterdam voor heerlijke snacks en een gezellige pubquiz, gehost door Snackspert. Verzamel je leukste vrienden of collega's en test met een team van 2-4 personen jullie kennis over de stad. Om mee te doen, mail je jouw volledige naam en de grootte van je team naar info@fccentrum.nl.

Blue Amsterdam | Kalverpassage Singel 457 | Inloop 19:00

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte