Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
The Keukenhof is a flower park northwest of Lisse, in the Dutch province of South Holland, where bulbous plants from horticultural companies from the bulb region are exhibited every spring.
Afbeelding van Pema Prima

Tips om blue monday door te komen

De derde maandag van januari, de meest deprimerende dag van het jaar. Of toch niet? Ga de deur uit, doe iets liefs voor een ander en maak er een dag vol positiviteit van. We hebben 6 tips voor je om blue monday – en alle andere maandagen – door te komen.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte

Mentale verlichting bij The Bluest Monday

Afbeelding van Priscilla Koopman

The Bluest Monday doorbreekt het taboe en zet kunstzinnige inspiratie in om het gesprek te openen. Met kunstinstallaties, workshops, film en fashion staan De Hallen van 13 tot en met 21 januari in het teken van jouw mentale gezondheid. Kom tot rust bij de kunstinstallatie van Sayaka Abe met een warm kopje Japanse indigo thee, neem deel aan een van de dialogen over mentale gezondheid en ontwerp gratis een T-shirt onder leiding van kunstenaar Priscilla Koopman.

Marjolijn van Kooten – Blue Monday

Kies voor theatertherapie om je blue Monday door te komen. Marjolijn van Kooten verzorgt een ‘hilarische healing’ met zwarte humor, troost en verbinding waar je gegarandeerd met een lach op je gezicht weggaat. Na deze avond is nog meer blue, hooguit je kaken van het lachen!

  • 15 januari, 20:15 - 22:00 | De Kleine Komedie | vanaf €11,- | koop kaartjes

Journaling workshop – Maame Hammond

Pakhuis de Zwijger Outside
Afbeelding van Koen Smilde

Dichter en orthopedagoog Maame Hammond helpt je door de winterdip heen met een journaling-workshop. Schrijf al je gedachten op papier, verbind met mensen om je heen en leer skills die je de rest van het jaar kunt toepassen wanneer je weer een dipje voelt.

Hop, de deur uit!

A couple enjoy a walk through Amsterdamse Poort shopping district.
Afbeelding van Jan de Ridder

Het is misschien wat koud buiten, maar ga voor een (lange) wandeling. Frisse lucht is het allerbeste medicijn voor de blue monday-blues. Doordat je in beweging bent, maak je het gelukshormoon endorfine aan. En als ook nog eens het zonnetje doorbreekt, maak je ook het gelukshormoon serotonine aan. Een dubbele dosis vrolijkheid dus!Volg dan een van de wandelroutes van deze wandel- en fietsroutes om ook gelijk wat nieuws te leren en nieuwe plekken te verkennen.

Bak een taart voor een eenzame en dakloze

Tover een lach op het gezicht van een eenzame Amsterdammer. Bind je schort om en organiseer een bakmiddag met je vrienden, collega’s en buren om zoveel mogelijk lekkernijen te bakken. Kies een van de locaties waar jij voor wil bakken, meld je aan en ga vervolgens met de mixer aan de slag! Zo wordt deze dag misschien toch nog mooi voor diegene die een lichtpuntje kunnen gebruiken. Koekjes, taarten of muffins, allerlei baksels zijn welkom. Bekijk op de website van Serve The City waar je je creaties kunt inleveren.

Wees lief voor een ander

Je bent waarschijnlijk niet de enige die vandaag het wat moeilijker heeft. Denk daarom ook eens aan je familie, vrienden of collega’s en geef ze wat extra liefde. Een compliment is iets kleins, maar kan voor een ander al een groot gebaar zijn. Daarbij is de kans groot dat je een compliment terugkrijgt! Of ga een stapje verder gaan en draag bij aan deze goede doelen en initiatieven in Amsterdam.

Wees lief voor jezelf

Na een stevige wandeling, een berg complimenten aan je collega’s te hebben gegeven en een taart te hebben gebakken voor een ander, is het nu tijd voor jezelf. Bedenk waar je zelf het meest gelukkig van wordt, maar houd het wel realistisch. Om meteen over een verre reis na te denken, werkt alleen maar averechts. Ga daarom bijvoorbeeld gezellig met vrienden een pubquiz doen, word zen bij een van deze wellnessplekken en plan alvast je weekend vol met al het nieuws in de stad.

Mirte Vreemann
Social media redacteur. Neemt je mee door het Mokumse paradijs, waarbij ze op zoek gaat naar alles wat lekker, gezellig en creatief is.
Volg Mirte