Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Visual artist Sevilay Maria van Dorst
Afbeelding van Laila Cohen

Sevilay Maria van Dorst

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. Deze maand vertelt beeldend kunstenaar Sevilay Maria van Dorst over haar liefde voor een van de oudste fotografievormen, ook wel ‘natte plaat fotografie’ genoemd. Deze techniek gebruikt Sevilay in haar multidisciplinaire project #MYOWNGENDER dat nu te zien is in de OBA.

Podcast

Sevilay Maria van Dorst

Sevilay neemt ons mee naar haar doka. Omringd door glas- en aluminiumplaten die belicht en onbelicht zijn met zilver, vertelt ze over haar nieuwste project #MYOWNGENDER. “Het project laat alle subtiliteiten zien van het gender spectrum. Er is meer dan alleen man of vrouw”.  Alle nuances binnen het spectrum worden vastgelegd aan de hand van fotografie, audio, video en tekst. Maar het belangrijkste element van #MYOWNGENDER is de reizende kunstinstallatie die fotografie combineert met audio, video en geschreven woord.

“Ik denk dat heel veel mensen denken: wow hoe kan dit, hoe is dit gemaakt? En ik denk dat dát de verwondering is waarmee we een opening creëren om verder te kijken naar, waar gaat dit over.”

Cultuurmakers: Sevilay Maria van Dorst | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Houd de website van Sevilay in de gaten voor meer informatie en opkomende projecten.

Foto: Laila Cohen

Podcast: Lotte van Gaalen

Video: Mals Media