Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Audiovisual artist Nick Verstand in front of Koninklijk Theater Carré.
Afbeelding van Marjolein van Damme

Nick Verstand

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. Deze maand: Nick Verstand, audiovisueel kunstenaar.

Podcast

In de Cultuurmakers-podcast gaan audiovisueel kunstenaars Nick Verstand en actrice en theatermaker Merel Pauw, die onder de naam ELMER ook als rapper furore maakt, in gesprek met elkaar over wat hen inspireert als cultuurmakers.

Over Nick

Wie het afgelopen jaar een optreden van Eefje de Visser heeft gezien, keek ook naar het werk van Nick Verstand. De haast hypnotiserende, grote spiegel die tijdens haar optredens boven het podium zweefde, was van zijn hand. Het illustreert wat Verstand graag doet: muziek en licht samenbrengen tot een totaalervaring die je nog niet eerder hebt gezien. En, in het geval van Eefje de Visser, waar zowel bezoekers als pers laaiend enthousiast over zijn

Cultuumakers: Nick Verstand

Video thumbnail

ADE in Carré

Toen Verstand vorig jaar door Carré werd benaderd om een eigen voorstelling te maken, zei hij natuurlijk ja. Maar die vraag kwam wel als een verrassing; naar eigen zeggen had hij nooit gedacht dat die locatie überhaupt tot de opties behoorde. Toch staat hij er op woensdag 19 oktober, tijdens ADE, met Within without II, een samenspel van dansers van het Nationale Ballet, muziek en lichtinstallaties.

‘Within without II gaat over de connectie tussen onze binnen- en buitenwereld’, vertelt Verstand. ‘En vooral over de verbinding tussen mensen. Tijdens het maken van de voorstelling viel het me op hoe harmonieus dat ging. Dat komt deels omdat we als makers allemaal in Amsterdam wonen; dat maakt dat we dieper kunnen gaan in de samenwerking. Omdat we elkaar vaker zien, kennen we elkaar beter en is het vertrouwen groter.’

Meer Nick?

Zijn voorstelling Within without II is op 19 oktober, op drie tijdstippen in de avonduren, exclusief te zien in Carré 

Tekst: Alice Boothby
Foto: Marjolein van Damme
Video & podcast: AT5 producties