Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Programmer and DJ Wesley Texel.
Afbeelding van Marjolein van Damme

Wesley Texel

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek en schilderkunst. Deze maand: Wesley Texel, programmeur van Paradiso en de net geopende nachtclub Parallel.

Podcast

In de Cultuurmakers-podcast gaan dj en programmeur Wesley Texel en comedian en zelfbenoemde rockster Bugra Gedik met elkaar in gesprek over hun werk, inspiratiebronnen, creativiteit en de stad Amsterdam. Ze hebben het over moshpits, Johan Cruijff, huilen op de dansvloer, nieuwe clubs in Amsterdam en de diversificatie van het nachtleven.

Over Wesley

Als iemand het nachtleven goed kent, is het Wesley Texel wel. Al jaren organiseert hij feesten als Encore in de Melkweg en JamRock in Bar Brasil, en als dj WaxFiend gooit hij op menig festival en feest haast moeiteloos hiphop, soul, jazz, reggae en dancehall in de mix. Nu is hij programmeur bij Paradiso en nachtclub Parallel, dat op 12 maart in Tolhuistuin opende.

Daar is hij maar wat blij mee, want na twee jaar radiostilte is het nachtleven weer springlevend. En dus kan hij weer draaien en als programmeur een podium bieden aan opkomende acts. ''Het allermooiste aan optreden is wanneer mensen zichtbaar geëmotioneerd meezingen op de dansvloer, met hun ogen dicht. Dan krijg ik het gevoel dat ik ze iets kan geven dat ze op dat moment nodig hebben.''

Cultuurmakers: Wesley Texel | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

De toekomst van de stad

Noord past zo goed bij Parallel als Parallel bij Noord, vindt Texel. Want wie vanaf Amsterdam Centraal naar Noord kijkt, laat de oude stad achter zich en kijkt naar de nieuwe skyline van de stad. ''Daar, achter de Tolhuistuin, ligt de toekomst van onze stad. En dat is iets wat ik wil blijven doen: vooruitkijken. Zeker nadat we door twee jaar corona verplicht hebben moeten stilstaan. Vooral jongeren hebben daaronder geleden. Ik hoop dat Parallel een plek is waar zij het leven kunnen vieren.''

Meer Wesley

Op parallel.am check je de laatste clubnachten.

Tekst: Alice Boothby
Foto: Marjolein van Damme
Video: AT5 producties