Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Poet Gershwin Bonevacia
Afbeelding van Laila Cohen

Gershwin Bonevacia

Ontdek de gamechangers en baanbrekers van de stad in toneel, fotografie, muziek of schilderkunst. Deze maand vertelt stadsdichter Gershwin Bonevacia vanuit zijn appartement in Diemen over zijn drive om zich constant te blijven ontwikkelen.  

Podcast

Beluister de podcast hieronder:

Gershwin Bonevacia

Dichter Gershwin Bonevacia heeft de mentaliteit van een topsporter. Hij wil de grootste dichter van Nederland worden. Normaal gesproken is Gershwin door de hele stad te vinden, maar nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven, spreken we hem vanuit zijn appartement in Diemen.

Sinds 1 april 2020 heeft Gershwin 4 dagen in de week een lege OBA tot zijn beschikking. Hier kan hij vanaf de derde verdieping alsnog de stad voelen en ervaren. De verstilling geeft Gershwin de ruimte en de tijd om meer na te denken en daardoor meer te schrijven en te creëren.

Gershwin gebruikt deze periode als inspiratie voor nieuwe gedichten. Zo schrijft hij onder andere een gedicht over alle plekken in de stad waar nu geen mensen komen. Plekken die normaal afhankelijk zijn van mensen om te bestaan. Wat blijft er over van zo’n plek?

Al op jonge leeftijd verzamelde Gershwin filosofische uitspraken en quotes. Hier begon zijn liefde voor taal. Een van zijn favorieten: ''Mijn volgende stap wordt beter dan mijn volgende stap''. Benieuwd naar de volgende stap van Gershwin? Zijn nieuwe gedichtenbundel Toen ik klein was, was ik niet bang komt naar verwachting in september uit.

Cultuurmakers: Gerwin Bonevacia | Uit in Amsterdam

Video thumbnail

Foto: Laila Cohen

Podcast: Lotte van Gaalen

Video: Mals Media