Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

Apollofirst Boutique Hotel

Het viersterren Apollofirst Boutique hotel is gevestigd in drie statige herenhuizen aan de Apollolaan, de groene oase in het elegante Amsterdamse stadsdeel Zuid, nabij het Centrum en op loopafstand van het Concertgebouw, het Rijks- Stedelijk- en van Gogh-museum. De Apollolaan geldt als de meest prestigieuze laan van de stad met zijn vele prachtige oude bomen, mooie perken en ruime wandelpaden. Voor de zakelijke reiziger is ook de ligging vlakbij het zakelijk hart van de stad uitermate praktisch. Zo ben je onder andere dichtbij Amsterdam RAI, het Olympisch Stadion en zakendistrict Zuidas

Stijlvol overnachten

De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn allen voorzien van air-conditioning, tv, koffie-en-theefaciliteiten-, koelkastje, filmkanaal, kluis, privé badkamer met bad/douche, fohn, toilet en gratis snelle draadloos internettoegang. Extra faciliteiten voor de gasten in het hotel zijn gratis WiFi, 24-uur receptie- en roomservice, wasservice, kopie- en printfaciliteiten, Nederlandse dagbladen en fietsverhuur. 

De Historie van het Apollofirst Boutique Hotel 

Met de bouw van de eerste panden aan de Apollolaan laan is begonnen aan het begin van de twintiger jaren van de vorige eeuw.

De meeste panden werden gebouwd in de Amsterdamse schoolstijl en vaak opgeluisterd met ornamenten van de beroemde Nederlandse stadsbeeldhouwer Hildo Krop die leefde van 1884 tot 1970. Ook kan men, wandelend door de buurt, als in een openluchtmuseum, genieten van veel van zijn beeldhouwwerken. 

*Het Apollofirst Boutique hotel vond, lang voor het begin van de Tweede Wereldoorlog, zijn oorsprong in een pand op nummer 123 waarin door de familie Gustav Joseph het “Apollo Huis” werd gevestigd. Een pension met een verleden. Op de website kun je de hele historie lezen.

Een eigen Theater

Heel bijzonder is het dat het Apollofirst hotel een eigen theater heeft met 55 zitplaatsen: het Apollofirst Theater. Naast een eigen uitlopende spraakmakende programmering; van klassiek tot Fado, cabaret, etc. Kijk voor de programmering, uitgebreide informatie of om een reservering te maken op onze website