Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Huis Willet-Holthuysen

Bezoek Huis Willet-Holthuysen en ervaar hoe het was om te wonen in een grachtenhuis aan de Herengracht in Amsterdam.

Dubbel herenhuis

Het imposante Huis Willet-Holthuysen staat in het centrum van Amsterdam. Het dubbele herenhuis aan de Herengracht heeft veel stijlkamers. Er zijn salons in Neo-Lodewijk XVI-stijl en de tuin is ontworpen als symmetrische Franse stijltuin. In de romantische kamers met historische interieurs laten we tentoonstellingen met werk van hedendaagse makers en verzamelaars zien.

Abraham Willet en Louisa Holthuysen

Het huis ontleent zijn naam aan het echtpaar dat hier eind 19e eeuw woonde: Abraham Willet en Louisa Holthuysen. Zij verzamelden veel kunst en objecten en en lieten het interieur vormgeven naar hun eigen smaak. Ook toen werd deze pracht al beschouwd als een herinnering aan een romantisch verleden.

Het interieur was voor het echtpaar dé manier om hun smaak en rijkdom te delen met anderen. Na de dood van Louisa Holthuysen in 1895 schonk zij het huis en collectie aan de stad Amsterdam, met de bedoeling dat het een museum zou worden. Ruim honderd jaar later is het Huis Willet-Holthuysen nog steeds te bezichtigen. Het is nu een van de locaties van het Amsterdam Museum.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Huis Willet-Holthuysen een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie