Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Arcam, het Architectuurcentrum van Amsterdam

Het futuristische gebouw van Arcam is een opvallende verschijning aan het Oosterdok, en alleen daarom al een bezoekje waard. Het pand huisvest een uitgebreid informatiepunt over Amsterdamse architectuur.

Hoe je Arcam kunt bezoeken met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie te bezoeken met je City Card. Je kunt deze locatie gratis bezoeken, maar zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek.

Architectuur voor een groot publiek

Het architectuurcentrum van Amsterdam (Arcam) is opgericht in 1986 met als doel om architectuur toegankelijk te maken voor een groot publiek, om de architectonische uitdagingen en ontwikkelingen in Amsterdam een podium te geven. 

Het is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur. Architectuurcentrum Amsterdam organiseert een breed programma dat bestaat uit exposities, lezingen, excursies, debatten en grote jaarlijkse evenementen als de Dag van de Architectuur Amsterdam. Ook reikt Arcam ieder jaar de Amsterdamse Architectuur Prijs uit.

Visitor's Centre

Arcam is te vinden aan de Prins Hendrikkade 600 in Amsterdam. Het door René van Zuuk ontworpen gebouw is een bezoek meer dan waard, met zijn bijzondere vormen en prachtig uitzicht over het Oosterdok. Naast wisselende exposities kun je hier terecht voor alle informatie over de architectuur en stedenbouw van Amsterdam.

Winkel  

Je kunt in de winkel van Arcam terecht voor een groot assortiment kaarten en boeken over architectuur en stedenbouw.