Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Winkels

Shopping Center Magna Plaza

Achter het Koninklijke Paleis op de Dam staat een winkelcentrum dat de allure heeft van een Rijksmuseum, Het Koninklijk Concertgebouw en de PC Hooftstraat. Het is Magna Plaza, gevestigd in één van Amsterdams mooiste monumentale panden dat, compleet in neogotische bouwstijl, eind 19e eeuw werd opgeleverd om als hoofdpostkantoor te dienen. In 1992 is het omgetoverd in een trendsettend winkelparadijs.

Voormalig hoofdpostkantoor

In het monumentale pand achter de Dam vind je kledingmerken, juweliers, schoenmakers, gadgets, Italiaanse koffie of huisgemaakte sandwiches en grote merken als Mango, Swarovski, gsus and Lacoste.

Het winkelcentrum ligt op de looproute van de Dam naar de Negen Straatjes aan de Nieuwezijds Voorburgwal en is per tram (lijn 1,2,5,13,14 en 17) en bus (170 en 172), die letterlijk voor de hoofdingang stoppen, zeer eenvoudig te bereiken.

Maak je bezoek aan de de Amsterdamse binnenstad compleet met een bezoekje aan het voormalig postkantoor met zijn neogotische architectuur en indrukwekkende interieur, gecombineerd met de moderne merkwinkels die Magna Plaza te bieden heeft.