Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Scheepvaarthuis

Een van de bekendste monumenten is het Scheepvaarthuis dat in de stijl van de Amsterdamse School is gebouwd. De bouw begon in 1912 en duurde tot 1916. Op 8 juni 2007 heeft het vijfsterren deluxe Grand Hotel Amrâth Amsterdam vol trots haar deuren geopend in het Scheepvaarthuis.

Het hotel biedt haar gasten 165 kamers, waaronder 22 suites, restaurant Seven Seas, een bar/lounge, wellness centrum en acht vergader- en banquetzalen. Alles uiteraard geheel in stijl met het pand.

Rondleidingen

Grand Hotel Amrâth Amsterdam stelt niet alleen de hotelgasten in de gelegenheid het interieur te bewonderen, maar tijdens rondleidingen krijgen ook kunst- en cultuur geïnteresseerden deze mogelijkheid. De organisatie en uitvoering van de rondleidingen is in handen van Museum Het Schip.

Bezoek

Iedere zondag wordt een speciaal zondag programma georganiseerd, dat begint om 14:00 uur met een ontvangst met koffie of thee en aansluitend is er een rondleiding onder leiding van gids van Museum Het Schip. De rondleiding duurt tot 16:00 uur, waarna je plaats neemt voor een heerlijke plateau Amrâth (een mix van koude en warme snacks, exclusief drankjes). De kosten voor het Zondagsarrangement Scheepvaarthuis zijn € 40,50 per persoon.