Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Allard Pierson

Het Allard Pierson verzamelt, beheert, ontsluit, onderzoekt en presenteert waardevol cultureel erfgoed van de oudheid tot nu. In de vaste tentoonstelling Van Nijl tot Amstel reis je door 10.000 jaar cultuurgeschiedenis. Van Egyptische mummies, Grieks aardewerk en Romeins glas tot Middeleeuwse bijbels, kookboeken, handschriften van Multatuli en gipsen afgietsels van beroemde klassieke beelden; het is een greep uit het aanbod van het Allard Pierson Cultuurhistorisch museum in Amsterdam.

Hoe je het Allard Pierson kunt bezoeken met je City Card

Het is niet nodig om een tijdslot te reserveren om deze locatie met jouw City Card te bezoeken. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van uw bezoek."

NB: Tijdens de tentoonstelling Oog in Oog (tot 20 mei) geldt een toeslag van €5,- voor City Card houders. 

Het Allard Pierson is vernieuwd!

Van Nijl tot Amstel is de titel van de langlopende tentoonstelling over 10.000 jaar cultuurgeschiedenis. In Allard Pierson Live kun je zelf aan de slag met archeologische scherven of digitaal grasduinen in de cartografische, theater- en muziekcollecties. Hier vind je ook de museumwinkel en de Espressobar waar je met koffie en taart van het uitzicht op het Rokin geniet. Boek online je ticket.

Toegankelijkheid

Bekijk hoe Allard Pierson een bezoek voor mensen met een beperking of handicap toegankelijk maakt.

Meer informatie