Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Dam tot Damloop

De Dam tot Damloop is het grootste hardloopevenement van Nederland. Jaarlijks rennen zo'n 35.000 mensen 10 Engelse mijl (16,1 km) van hartje Amsterdam naar Zaandam. De Damloop by night en Dam tot Damloop worden altijd gehouden in voorlaatste weekend in september. In 2023 gaat de 37e editie van de Dam tot Damloop van start.

Dam tot Damloop

Van Amsterdam naar Zaandam

Jaarlijks rennen er zo'n 35.000 deelnemers mee met de Dam tot Damloop. Het is het grootste hardloopevenement van Nederland in haar soort met 10 Engelse Mijl (16,1 km) vanuit hartje Amsterdam naar Zaandam. Ook aan de jongste sportievelingen is gedacht: kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen met de Mini Dam tot Damloop een afstand van 0.6 of 2.2 km lopen.  

Lopen en fietsen

Als rennen niet echt jouw ding is, zijn er nog genoeg andere evenementen om aan deel te nemen. De verschillende activiteiten vinden in het weekend van de Dam tot Damloop plaats. Fietsers kunnen deelnemen aan verschillende routes van 40 tot 145 km lang en is volop entertainment voor zowel deelnemers als toeschouwers.

Over je inschrijving

De inschrijving voor de 37e editie van de Damloop by night en Dam tot Damloop gaat medio april 2023 van start. Wil je meer weten ga naar de website.

Dam tot Damloop