Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Amsterdam City Walk

Amsterdam City Walk keert in 2024 terug naar de stad. Tijdens de 10e editie kun je kiezen uit routes van 10, 14, 17, 20, 26 en 33 km. Elke route heeft zijn eigen sfeer en beleving en brengt wandelaars langs de hoogtepunten van de hoofdstad.

Amsterdam City Walk

Data
za 19 okt07:00 - 19:00
Locatie
Olympisch Stadion
OIympisch Stadion 2
1076 DE Amsterdam
Contact

Beleef Amsterdam

Dankzij de verschillende afstanden is de Amsterdam City Walk geschikt voor de beginnende en de geoefende wandelaar. Trek die sportschoenen aan en ontdek volop cultuur en natuur, waaronder de historische Prinsengracht, het sfeervolle Vondelpark, gezellige buurten en natuurlijk de beroemde Magere Brug. De wandeling langs de highlights van Amsterdam is, in combinatie met het entertainment langs de routes, een echte Amsterdam Experience.

Bijzondere startlocaties

Naast de sfeervolle routes zijn ook de start- en finishlocaties bijzonder. De wandelaars van de vier langste afstanden starten vanaf de atletiekbaan in het iconische Olympisch Stadion; de deelnemers aan de 14 km starten nabij Station Sloterdijk en de 10 km start vanaf het Rembrandtplein. Alle deelnemers finishen gezamenlijk op het Stadionplein, voor de deur van het Olympisch Stadion.

Wandel mee voor het goede doel

Ook dit jaar kun je als deelnemer aan de Amsterdam City Walk een vrijwillige bijdrage doen voor een van de projecten van Stadsherstel Amsterdam, dat monumenten en beeldbepalende panden redt. Het opgehaalde bedrag gaat naar de Oosterkerk in Amsterdam en zal gebruikt worden voor de herbestemming van deze 17e-eeuwse kerk.

Inschrijven

Inschrijven voor de 10e editie is op dit moment nog niet mogelijk. Zodra daar meer over bekend is lees je dat op de website. De inschrijvingsperiode is geopend t/m 1 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt. De organisatie van de Amsterdam City Walk verwacht ongeveer 14.000 wandelaars aan de start.

Amsterdam City Walk

Data
za 19 okt07:00 - 19:00
Locatie
Olympisch Stadion
OIympisch Stadion 2
1076 DE Amsterdam
Contact