Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Nederlands Theater Festival

Nederlands Theater Festival keert in 2023 terug naar de diverse theaters in de stad. De beste elf theaterproducties van het afgelopen seizoen, die door de Nederlandse Toneeljury zijn geselecteerd, staan nog voor één keer op de planken tijdens het jaarlijkse Nederlands Theater Festival op en rond het Leidseplein. Ook TF Jong, de jeugdeditie van het Nederlands Theater Festival, laat hoogtepunten zien van het jeugdtheater uit het afgelopen seizoen. LET OP: Genoemde data en tijden voor 2023 zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen.

Nederlands Theater Festival

Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam

De beste theaterproducties

Op verschillende locaties rondom het Leidseplein zijn de beste theaterproducties nogmaals te zien. In onder meer de Internationaal Theater Amsterdam, Theater Bellevue en Theater De Krakeling kun je de tien hoogtepunten van het theaterseizoen bekijken.

Publieksfavorieten & toneelprijzen

Het festivalprogramma bevat verder diverse publieksfavorieten van het seizoen, de keuze van de Wijkjury, de beste jeugdvoorstellingen van de ZAPP publieksjury, de genomineerden voor de Gouden Krekels, de Vlaamse selectie en de Director’s Choice. Het festival sluit jaarlijks feestelijk af met het Gala van het Nederlands Theater met de uitreiking van de Toneelprijzen.

Randprogrammering

Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met feesten, debatten, 'theatre talks', kijkjes in de keuken en meer. Tegelijkertijd vindt ook het Amsterdam Fringe Festival plaats met een avontuurlijk (inter)nationaal theaterprogramma. 

Kijk voor het complete programma overzicht, kaartverkoop en beschikbaarheidsstatus van tickets op de website van het Nederlands Theater Festival

Nederlands Theater Festival

Locatie
Internationaal Theater Amsterdam (ITA)
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam