Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

TCS Amsterdam Marathon

De 47ste editie van de TCS Amsterdam Marathon 2023 keert op zondag 15 Oktober terug naar de stad. De TCS Amsterdam Marathon trekt jaarlijks topatleten van over de hele wereld.

TCS Amsterdam Marathon

Speeldata
zondag 15 oktober 2023 om 09:30
Locatie
Olympisch Stadion Amsterdam
Olympisch Stadion 2
1076 DE Amsterdam

Groots sportevenement

Deze internationale marathon, die bekend staat om het vlakke én aantrekkelijke parcours met vele highlights. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. Alle onderdelen finishen in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam.

De TCS Amsterdam Marathon wordt al sinds 1978 georganiseerd en is niet de minste: met zijn snelle parcours en deelnemers uit zo’n 80 landen staat het op de ranglijst van de beste marathons ter wereld. Wil jij je inschrijven voor de 2023 editie, vanaf begin november lees je hier alle voorwaarden.

Prijswinnende marathon

In 2013 ontving de TCS Amsterdam Marathon van de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) het Gold Label voor Road Races. Deze speciale prijs wordt alleen aan toonaangevende internationale races toegekend. De TCS Amsterdam Marathon past daarmee in het rijtje van grote marathons zoals die in New York, Parijs, Londen, Boston en Berlijn.

Wil je weten wat de starttijden zijn en of de lopers door jouw straat lopen? Kijk dan voor meer informatie op de website van TCS Amsterdam Marathon.

TCS Amsterdam Marathon

Speeldata
zondag 15 oktober 2023 om 09:30
Locatie
Olympisch Stadion Amsterdam
Olympisch Stadion 2
1076 DE Amsterdam