Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

TCS Amsterdam Marathon

De 49ste editie van de TCS Amsterdam Marathon 2024 keert op zondag 20 oktober terug naar de stad. De TCS Amsterdam Marathon trekt jaarlijks topatleten van over de hele wereld. Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 30 oktober 2023.

TCS Amsterdam Marathon

Data
zo 20 okt09:30 - 17:00
Locatie
Olympisch Stadion Amsterdam
Stadionplein 2
1076 DE Amsterdam
toon in Google Maps

Groots sportevenement

Deze internationale marathon, die bekend staat om het vlakke ��n aantrekkelijke parcours met vele highlights. Naast de klassieke afstand staan de Mizuno Halve Marathon, TCS 8 km en twee onderdelen voor de jeugd op het programma. Alle onderdelen finishen in het historische Olympisch Stadion in Amsterdam.

Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en langs de Heineken Experience, de kilometers langs de Amstel en de ronde door het Vondelpark.

De TCS Amsterdam Marathon wordt al sinds 1978 georganiseerd en is niet de minste: met zijn snelle parcours en deelnemers uit zo’n 80 landen staat het op de ranglijst van de beste marathons ter wereld. Wil jij je inschrijven voor de 2024 editie, dat kan vanaf 30 oktober en hier lees je alle voorwaarden.

Prijswinnende marathon

In 2013 ontving de TCS Amsterdam Marathon van de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) het Gold Label voor Road Races. Deze speciale prijs wordt alleen aan toonaangevende internationale races toegekend. De TCS Amsterdam Marathon past daarmee in het rijtje van grote marathons zoals die in New York, Parijs, Londen, Boston en Berlijn.

Wil je weten wat de starttijden zijn en of de lopers door jouw straat lopen? Kijk dan voor meer informatie op de website van TCS Amsterdam Marathon.

TCS Amsterdam Marathon

Data
zo 20 okt09:30 - 17:00
Locatie
Olympisch Stadion Amsterdam
Stadionplein 2
1076 DE Amsterdam
toon in Google Maps