Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Nationale Tulpendag

Elk jaar in januari geeft Amsterdam tijdens de Nationale Tulpendag de officiële aftrap voor het tulpenseizoen. Nederlandse tulpenkwekers nodigen iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, gratis een bosje tulpen te plukken. In 2025 keert de Nationale Tulpendag terug naar de stad voor de 12e editie, met een nieuw thema. Samen met tienduizenden bezoekers zorgen de Nederlandse tulpenkwekers voor een kleurrijke start van het nieuwe seizoen.

Nationale Tulpendag

Data
za 18 jan13:00 - 17:00
Locatie
Museumplein
Museumplein
1079 RA Amsterdam
Contact
Volg ons

Het is weer tijd voor tulpen!

Nationale Tulpendag bestaat sinds 2012. Op de derde zaterdag van januari vieren wij de start van een nieuw snijtulpenseizoen. Tot begin mei is Hollandse tulp volop verkrijgbaar in meer dan 1.000 verschillende soorten. Van knalgeel tot donkerpaars, van lelievormig tot gefranjerd en van tweekleurig tot dubbelbloemig. Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers. Samen met familie, vrienden en vrijwilligers leggen zij de pluktuin aan. Laatste informatie over dit evenement vind je op de website.

Wil je als tulpenfan alle informatie over het komende tulpenseizoen volgen? Dat kan digitaal via de social media kanalen: Facebook: TulipTime en Instagram TulipTime.info

Nationale Tulpendag

Data
za 18 jan13:00 - 17:00
Locatie
Museumplein
Museumplein
1079 RA Amsterdam
Contact
Volg ons