Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Bezienswaardigheden

Amsterdam Science Park

Amsterdam Science Park is een centrum voor exacte wetenschap in Amsterdam. Het complex ligt in de Watergraafsmeer en combineert wetenschap met woon- en werkruimte, op een oppervlakte van 70 hectares (qua omvang vergelijkbaar met 98 voetbalvelden).

Internationaal kenniscomplex

Amsterdam Science Park is gespecialiseerd in IT en levenswetenschappen en biedt onderdak aan verschillende prominente onderzoeksinstituten maar ook de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het betreft een internationaal kenniscomplex, waar intensieve samenwerking tussen wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en kennisintensieve bedrijvigheid sterk gestimuleerd wordt. Het park is een samenwerking tussen de Universiteit van Amsterdam, gemeente Amsterdam en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Bedrijvenpark

Er zijn meer dan 120 bedrijven in Amsterdam Science Park gevestigd, waaronder Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX), Equinix, IMOTIONS en Telecity. Elk jaar komen hier nieuwe kantoren, onderzoeksinstellingen en nieuwe huurders bij.