Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Molen van Sloten

Herbouwde werkende poldermolen uit 1847. Maquette 'Amsterdam en het water', waarop het landschap anno 1630 wordt weergegeven. Op één van de woonzolders een presentatie over Rembrandt. Dagelijks geopend voor rondleidingen door een gids (op elk heel uur van 10 AM -16 PM. Tevens trouwlocatie.

Molen van Sloten met je City Card

Je kunt de Molen van Sloten bezoeken met je City Card. Zorg ervoor dat je City Card geldig is op het moment van je bezoek. Rondleidingen vinden elk uur van 10.00 t/m 16.00 plaats.

Hoe houden de Amsterdammers droge voeten?

De Molen van Sloten is een functionerende poldermolen en ook de enige voor het publiek dagelijks toegankelijke werkende molen in Amsterdam. De molen ligt aan de rand van de stad, bij de Ringvaart, en zorgt ervoor dat het waterpeil in de lager liggende omgeving onder een bepaald niveau blijft. Het is een stellingmolen met een hier herbouwde monumentale achtkant uit 1847. De Molen van Sloten heeft een lift, zodat ook ouderen en gehandicapten tot op de omloop (stelling) kunnen komen.

Op één van de zolders staan beelden onder de oude eiken balken. Gemaakt naar figuren die staan op schilderijen van de schilder tevens molenaarszoon Rembrandt van Rijn. Rembrandt had een bijzondere band met Sloten.

Kinderen

Voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er (na aanmelding) speciale rondleidingen die leuk te combineren zijn met een aantal attracties (speeltuin) direct naast de molen. De rondgang door de molen is dan speciaal gericht op de belevingswereld van deze leeftijdsgroep. Voor een hap en een snap kan men terecht in een ambachtelijke snackbar en bij de IJshoeve.

Volwassenen kunnen na de tocht door de molen de naastgelegen bierbrouwerij bezoeken voor een rondleiding en een proeverij. Het pittoreske voormalige dorp Sloten is een wandeling waard, met het rustieke dorpsplein, het kleinste politiebureautje van Nederland en een originele banpaal. Ook rondleidingen met een gids zijn hier (mits vooraf geboekt) mogelijk.

Openingstijden

maandag - zondag: 10.00 tot en met 17.00 uur, laatste rondleiding 16.00 uur