Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Attracties

Kaas- en klompenboerderij Simonehoeve

De Simonehoeve is een originele kaasboerderij en klompenmakerij vlak voor Volendam (direct naast Hotel Volendam – Van der Valk).

Je kunt zien hoe kaas wordt gemaakt en hoe Hollandse klompen worden gesneden. De uitleg wordt op vlotte en leerzame manier gegeven, zodat iedereen ervan kan genieten. Ook voor kinderen is deze rondleiding heel geschikt. Na de rondleiding kan je de kaassoorten, koekjes en vruchtenwijn zelf proeven. 

Simonehoeve Experience

De Simonehoeve Experience is zeker een aanrader. Iedereen wordt omgekleed (over eigen kleding heen) in Volendams kostuum. Wij maken een groepsfoto, waarvan ieder een afdruk van 15x23cm mee krijgt. Een heel leuk aandenken van een dagje Volendam. Naast de gratis rondleiding kun je diverse workshops volgen, zoals: -Boerenkaas maken -Klompen maken -Mozaïeken -Klomp schilderen Maar ook andere activiteiten zijn mogelijk, bijvoorbeeld: -Boeren Tienkamp op het land, of bij slecht weer binnen -Workshop ‘Klompendans’ in Volendammer kostuum -Workshop visroken Voor grote of kleine groepen, familiedag, bedrijfsuitje of gezellig een dagje met het gezin kunnen de medewerkers van de Simonehoeve ook een dagprogramma op maat samenstellen. Ook een lunch of kopje koffie met een heerlijk vers gebakje kan geregeld worden. Alles is mogelijk.