Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Accommodaties

SWEETS hotel

SWEETS hotel is een bijzonder hotel, verdeeld over Amsterdam in 28 verschillende brugwachtershuisjes. Elk brugwachtershuisje is getransformeerd in een mini suite voor twee personen.

Amsterdamse brugwachtershuisjes

In het verleden verbleven de Amsterdamse brugwachters in de huisjes. Zij waren verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de bruggen wanneer er boten langs moesten in de drukke grachten van Amsterdam. In 2012 presenteerde de initiatiefnemers van SWEETS hotel het plan om de brugwachtershuisjes in mini hotelsuites te veranderen aan de gemeente van Amsterdam. De visie: om toeristen nieuwe buurten te laten zien en onverwachte ervaringen te laten meemaken in Amsterdam.

Ervaar Amsterdam op een totaal nieuwe manier

SWEETS hotel is een totaal nieuwe manier om Amsterdam te ervaren. 28 iconische brugwachtershuisjes getransformeerd tot zelfstandige hotels aan de Amsterdamse grachten. Sommige brugwachtershuisjes zijn nationale monumenten, sommige midden op drukke kruispunten, anderen juist weer aan een meer middenin een rustige woonwijk. Allemaal hebben ze een inspirerend uitzicht over de Amsterdamse grachten. Ervaar Amsterdam door middel van deze prachtige iconen.

Hotel Suites

Elk brugwachtershuisje kan maximaal twee gasten van boven de 21 jaar ontvangen. Op dit moment zijn de eerste zes brugwachtershuisjes klaar om avontuurlijke gasten te verwelkomen. Bij tijd zullen er meer beschikbaar komen. Wil je meer weten ga naar de website van SWEETS hotel.