Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Bret garden urban vineyard wine tasting
Afbeelding van amsterdam&partners

De beste terrassen in Nieuw-West

Nieuw-West zou lang niet zo hip zijn zonder al die leuke en fijne terrasjes. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij een selectie gemaakt van de beste terrassen in Nieuw-West.

BRET

Bret garden urban vineyard wine tasting
Afbeelding van amsterdam&partners

Werk of woon je in de buurt van station Sloterdijk? Dan heb je geluk als je zin hebt in een borrel op een terras waar je bijna de hele dag in de zon kunt doorbrengen! Je vindt hier namelijk BRET, precies op de grens tussen Amsterdam-West en Nieuw-West. Met een café dat zich focust op biologische, lokale en duurzame producten en een brede selectie ambachtelijke bieren. Kom hier langs om te borrelen, dineren of om te dansen, want het functioneert ook als club dat zich richt op verschillende elektronische muziekgenres.

  • BRET | Orlyplein 76

Boothuis

Interior of Boothuis
Afbeelding van Kinga Luberda

Een vriendelijk familierestaurant waar iedereen het hele jaar welkom is voor ontbijt, lunch diner en een frisse duik. De oude kantine van de watersportvereniging is helemaal opgeknapt. Met een roodoranje kleur van buiten en houten meubels van binnen lijkt het net alsof je in Scandinavië bent. Aan de lange picknicktafels kun je genieten van een zomerse lunch of dineren met pizza's van Angelo: de pizzaiolo's uit Napels. De ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte.

  • Boothuis | Christoffel Plantijngracht 4

Floor17

Floor17 rooftop restaurant and bar in Nieuw-West with a viewpoint over the city
Afbeelding van amsterdam&partners

Op 85 meter hoogte geniet je deze zomer dag en nacht van een adembenemend 360 graden uitzicht over Amsterdam bij Floor17. Op het dak van het Ramada Apollo Amsterdam Centre worden verfrissende cocktails, smakelijke gerechten en de lekkerste beats ‘geserveerd’.

  • Floor17 | Staalmeesterslaan 410 

Hotel Buiten

Hotel Buiten cafe and restaurant terrace by Sloterplas
Afbeelding van Amie Galbraith

'Het is hier geen hotel' is de slogan van Hotel Buiten. Wat is het dan wel? Een heerlijke, bijzondere plek aan het water van de Sloterplas waar je van dinsdag tot en met zondag terecht kunt voor lunch, borrel of diner. Ontspan op het terras, droom weg in een van de hangmatten of neem een frisse duik.

Kaap West

In het restaurant vind je een mix aan culturen wat zich niet alleen uit in het eten — alles is halal — maar ook de mensen: "we eten in elkaars keuken en zijn geïnteresseerd in elkaars verhaal". Misschien wel op het mooiste plekje van Nieuw-West, omringd door water en prachtig uitzicht op de plas. 

Restaurant Oeverzicht

Geniet van de mediterrane keuken bij Restaurant Oeverzicht. Het grote terras biedt een prachtig uitzicht over het water, maar ook binnen kan je genieten van de smaakvolle gerechten én de mooie ligging.

De Akermolen

Theehuis de Akermolen is dé ontmoetingsplek voor bewoners van de Amsterdamse wijk, de Aker. Het theehuis is onderdeel van stichting de Vrije Geer, een plek waar mensen met een verstandelijke beperking onder andere werken in de bediening of de keuken. Gelegen in een modern omgeving, ademt het een ongedwongen sfeer waar het vooral op het terras goed vertoeven is. 

Boes & Beis

Boes & Beis is voor de buurt, een plek om elkaar te ontmoeten tijdens een goede kop koffie. Het café kent een lekkere maar ook bewuste menukaart en uiteraard een goede borrel op het zonovergoten terras.