Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
restaurant Oeverzicht
Afbeelding van restaurant Oeverzicht

De beste terrassen in Nieuw-West

Wie houdt er nou niet van om met een hapje en drankje op een terras neer te ploffen? Gelukkig kun je hiervoor in Nieuw-West op vele plekken terecht, van op het dak tot aan het water. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet hebben wij een selectie gemaakt van de beste terrassen in Nieuw-West.

BRET

Bij station Sloterdijk vind je BRET, precies op de grens tussen Amsterdam-West en Nieuw-West. Met een café dat zich focust op biologische, lokale en duurzame producten en een brede selectie ambachtelijke bieren. Kom hier langs om te borrelen, dineren of om te dansen, want hier kun je ook terecht in hun club dat zich richt op verschillende elektronische muziekgenres.

  • BRET | Orlyplein 76

Boothuis

Interior of Boothuis
Afbeelding van Kinga Luberda

Een vriendelijk familierestaurant waar iedereen het hele jaar welkom is voor ontbijt, lunch diner en een frisse duik. De oude kantine van de watersportvereniging is helemaal opgeknapt. Met een roodoranje kleur van buiten en houten meubels van binnen lijkt het net alsof je in Scandinavië bent. Aan de lange picknicktafels kun je genieten van een zomerse lunch of dineren met pizza's van Angelo: de pizzaiolo's uit Napels. De ideale plek om even te ontsnappen aan de drukte.

  • Boothuis | Christoffel Plantijngracht 4

Kaap West

In het restaurant vind je een mix aan culturen wat zich niet alleen uit in het eten — alles is halal — maar ook de mensen: "we eten in elkaars keuken en zijn geïnteresseerd in elkaars verhaal". Misschien wel op het mooiste plekje van Nieuw-West, omringd door water en prachtig uitzicht op de plas. 

Restaurant Oeverzicht

Geniet van de mediterrane keuken bij Restaurant Oeverzicht. Aan het grote terras krijg je een ultiem vakantiegevoel met een prachtig uitzicht over het water. Maar ook binnen kan je genieten van de smaakvolle gerechten in een sfeervolle setting. Ook goed om te weten, alle gerechten hier zijn halal!

De Akermolen

Theehuis de Akermolen is dé ontmoetingsplek voor bewoners van de Amsterdamse wijk, de Aker. Het theehuis is onderdeel van stichting de Vrije Geer, een plek waar mensen met een verstandelijke beperking onder andere werken in de bediening of de keuken. Gelegen in een modern omgeving, ademt het een ongedwongen sfeer waar het vooral op het terras goed vertoeven is. 

Boes & Beis

Boes & Beis is voor de buurt, een plek om elkaar te ontmoeten tijdens een goede kop koffie. Het café kent een lekkere maar ook bewuste menukaart en uiteraard een goede borrel op het zonovergoten terras.