Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Concerten in april

Dit zijn de concerten in Amsterdam die je in april niet mag missen.

Nieuw Amsterdams Peil en Elmer Schönberger

Elmer Schönberger schreef het boek Keten & stompen over zijn 4,5 decennium omspannende vriendschap met componist Louis Andriessen. Tijdens dit gelijknamige concert leest hij hieruit fragmenten voor. Samen met de film Keizersgrachtshuffle ontstaat een intiem en persoonlijk beeld van Louis Andriessen, een van Nederlands grootste componisten.

Relief Party + Deadeye

Afbeelding van Ruby Baas

Relief Party, de nieuwe band rond gitarist Reinier Baas, viert de release van een nieuw album. Met vooraf het trio Deadeye met Reinier Baas, Kit Downes en Jonas Burgwinkel. Deadeye is een supergroep met enkele van de meest vooruitstrevende jazzmusici in Europa. Zij werpen een nieuwe blik op de traditionele combinatie van orgel, gitaar en drums.

Kid Kapichi

Het explosieve en kolossale rockgeluid van de Britse band Kid Kapichi wordt al snel in één adem genoemd met bands als Nothing But Thieves en Frank Carter. Zelf noemen ze bands als QOTSA en Arctic Monkeys als hun inspiratiebronnen. De band tackelt onderwerpen als racisme, armoede en mentale gezondheid. Na het succes van hun 1e album This Time Next Year en het 2e album Here’s What You Could Have Won, kwam onlangs hun nieuwe album There Goes The Neighborhood uit.

Ella van Poucke

Afbeelding van Juan Carlos Villarroel

Ella van Poucke speelt alle 6 Cellosuites van Bach en kan zo hun kracht en hun diepgang, én hun onderling verschillende karakters het meest overtuigend voor het voetlicht brengen. De Nederlandse celliste wordt geprezen om haar muzikale integriteit, haar feilloze instrumentale vaardigheden en haar podiumprésence en intensiteit. Ze behoort tot de top van de huidige generatie cellisten.

Vera Sola

Afbeelding van Matilda Hill Jenkins

De Amerikaans-Canadese Vera Sola is van alle markten thuis; naast singer-songwriter is ze multi-instrumentalist, acteur en poëet. De liefde voor taal komt ook terug in de soms spookachtige indiefolkmuziek met hints van americana. Haar debuutalbum Shades, produceerde ze niet alleen zelf, ze speelde ook alle instrumenten. Onlangs kwam haar 2e album Peacemaker uit.