Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam

Concerten in juli

Elke maand betreden internationale artiesten de talloze concertzalen van Amsterdam. Van klassiek tot rock, hiphop en alles ertussenin. Dit zijn de concerten die je in juli niet mag missen.

Tiffany Poon

‘Pianiste Tiffany Poon is een van die zeldzame fenomenen die eens in een generatie voorkomen en onze vooroordelen omverwerpen’, aldus klassiekemuziekwebsite Bachtrack. De 27-jarige in Hong Kong geboren pianosensatie treedt voor het eerst op in Amsterdam met een solorecital. Werken van haar recente debuut-cd Diaries: Schumann, nr. 1 op de Billboard Charts, vult ze aan met preludes van Chopin, Bach en de immer spectaculaire pianoversie van Ravels La valse.

  • 1 juli | Muziekgebouw aan ’t IJ | vanaf €31,- | koop kaartjes

The Streets

Afbeelding van Jill -

In de vroege jaren 2000 brak de Britse groep The Streets door met een mix van hiphop, garage en rock onder leiding van het onmiskenbare Britse accent van frontman Mike Skinner en zijn persoonlijke raps. Met de albums Original pirate material en A grand don’t come for free vestigde de groep zich als een invloedrijke stem in de Britse cultuur. Onlangs verscheen de film The darker the shadow the brighter the light en het gelijknamige album. Een dansbare mix van bass, garage en house.

Black Art Jazz Collective

De Amerikaanse band bestaande uit jazzmusici die op dit moment tot de wereldwijde jazztop behoren, met Josh Evans op trompet, Wayne Escoffery op tenorsax, James Burton III op trombone, Danny Grissett op piano, Jasen Weaver op bas en Mark Whitfield Jr. op drums. De band viert jazz als oorspronkelijke Amerikaanse kunstvorm. In hun eigen composities eren ze iconen uit de Afrikaans-Amerikaanse cultuur.

Ludwig en Boys won’t be boys

Een vrolijke combinatie van popmuziek en klassieke muziek, dans en spoken word over mannelijkheid, seksualiteit en identiteit. De met killerheels gewapende Rikkert van Huisstede presenteert deze unieke avond waar vooroordelen en stereotypen worden doorbroken. Met werken van Schubert, Von Paradis, Tsjaikovski, Jennifer Higdon en meer.