Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
People dancing at Doka - Volkshotel
Afbeelding van Volkshotel

Kleine dansvloeren voor grootse avonden

Zin om te dansen maar even geen zin in een grote club? Gelukkig zijn er in de stad genoeg kleinere dansvloeren, waardoor je avondje uit nét even iets specialer voelt – en je niet meer urenlang op zoek hoeft naar je vrienden. Dit zijn de leukste kleine dansvloeren.

Levenslang

De dansvloer is hier misschien wat ruimer opgezet, maar Levenslang weet toch voor een intiem underground gevoel te zorgen. Zoals de naam wellicht al weggeeft, is de club te vinden in de voormalige Bijlmerbajes. Lokaal en internationaal talent verzorgt de muziek waardoor je, ondanks dat er al lang geen sloten meer op de deuren zitten, hier nooit meer weg wil.  

Bar Dancing Multipla

Geïnspireerd door de ‘allerlelijkste auto ooit’, de Fiat Mulitpla, hebben de oprichters van Sissi’s een club geopend in Zuid. Op vrijdag en zaterdag mag iedereen hun beste (of juist lelijkste) danspasjes op de kleine dansvloer laten zien. Ook leuk, op het terras staat een exemplaar van de Fiat Multipla, die uiteindelijk zal worden verloot aan een gelukkige winnaar.  

Volkshotel: Canvas en Doka

Dansen op grote hoogte met prachtig uitzicht over de stad of dansen in de kelder inclusief rauwe clubsferen: het kan allebei in het Volkshotel. Op de 7e verdieping van het hotel vind je Canvas: normaal gesproken een restaurant, maar op vrijdag en zaterdag schuiven de tafels en stoelen aan de kant en draait een dj zijn beste plaatjes. In de kelder dans je bij Doka tot in de vroege uren, met een breed aanbod aan dj’s, bands en andere creatievelingen op het programma.  

Radio Radio

Radio Radio DJ booth club nights
Afbeelding van Edo van Uchelen

Op het Westergasterrein vind je deze kleine maar fijne bar en club waar je tussen donderdag en zondag kunt genieten van een cocktail en een dansje. Met bekende dj’s die hun beste platen laten horen of juist geselecteerde sets van radioshows over de hele wereld, is iedere avond hier een goede dansavond.   

Garage Noord

Van autogarage tot restaurant en club: Garage Noord is inmiddels een begrip in de stad en die reputatie breidt zich steeds verder uit. Met een rotirestaurant, 2 dansvloeren, underground muziek en een diverse groep bezoekers voelt deze intieme club als thuiskomen.  

Kanaal40

In 2022 besloten de eigenaren van Garage Noord in het hart van de stad een 2e locatie te openen. Met succes: in dit café-restaurant slash club is hier altijd wat te beleven. Alle genres kunst en makers krijgen hier een podium en jij kunt lekker jezelf zijn, op de kleine dansvloer en in de rest van het gebouw.  

Yellow House

Yellow House DJ booth.
Afbeelding van jaaJaap Beyleveld

Volg de gele brug bij de Houthavens en je komt uit bij Yellow House, een restaurant en bar waar overdag gewerkt en ontspannen wordt, maar ’s avonds flink gedanst. Van ontmoetingsplaats tot intieme club, waar je met een cocktail in de hand geniet van de muziek die door de grote speakers klinkt. Op deze kleine dansvloer móet je gedanst hebben! 

Benelux

Voor een vroege borrel of een late danssessie ben je bij Benelux op het juiste adres. Van dinsdag tot zondag ben je hier welkom voor snacks en een drankje, en op vrijdag en zaterdag zijn er uiteenlopende clubavonden.  

Sexyland World

Sexyland World exterior
Afbeelding van Jaap Scheeren

Elk bezoek aan Sexyland World is anders. Elke dag heeft de club namelijk een andere eigenaar en die heeft daarmee controle over wat er die avond gebeurt. Voor de minder avontuurlijke bezoeker is er een standaard programmering met een divers aanbod aan muziekgenres. Tip van ons: ga voordat je gaat dansen eten bij de restaurants met gerechten uit Sichuan of de Caribische keuken om een goede bodem te leggen.  

BRET

BRET club party
Afbeelding van BRET

De rode container bij station Sloterdijk is haast niet te missen, en terecht ook. In het weekend toveren dj’s het hele complex om tot een groot feest, maar mét een fijne kleine dansvloer. Omringd door groene tuinen waar je tussendoor even kunt luchten, heb je bij BRET het hele jaar door een festivalgevoel.