Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Musea

Museum of Humanity

Museum of Humanity wil laten zien dat ieder mens een meesterwerk is. In het industriële museum worden indringende portretten en verhalen getoond van mensen van over de hele wereld.

Schoonheid en waardigheid van de mens

Deze mensen zijn gefotografeerd door documentair fotograaf Ruben Timman die – sinds een bijzondere droom in 2001 – zijn leven heeft gewijd aan het documenteren van de schoonheid en waardigheid van de mens. Sinds die droom heeft hij met zijn team inmiddels, ook op plekken waar schoonheid soms ver te zoeken was, meer dan achtduizend mensen geportretteerd. Altijd op exact dezelfde wijze: recht van voren, met een zwarte achtergrond, zo puur mogelijk. 

Veel meer dan een museum

In het unieke pand op het Hembrugterrein worden ook rondleidingen en trainingen verzorgd voor scholen en bedrijven. Verder organiseert Museum of Humanity in binnen- en buitenland pop-upexposities en draagt businessclub Dreambuilders bij aan de missie van de stichting. Zo ontstaat een wereldwijde beweging van mensen die zichzelf én de ander als bijzonder meesterwerk zien en behandelen.