Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Cafe/Restaurant Lab-44

De plek waar (bijna) alles kan Lab-44 vind je aan het Noordzeekanaal op het Zaanse Hembrugterrein. Het hele jaar door kun je terecht in Lab 44 om iet te eten en drinken. Naast eten kun je er ook vergaderen, feest vieren en meer! In de zomer zit je heerlijk op ons terras, waar de sfeer zó goed en relaxed is, dat je zelfs zou willen blijven slapen. In de winter is het misschien wat avontuurlijk om bij ons te komen, als het donker en guur is, maar wat is het dan gezellig bij ons binnen...

Bijzondere menukaart

Bij Lab-44 vind je altijd wel iets op de menukaart om je vingers bij op te eten. Culinair genieten, pizza’s uit onze Valoriani pizzaoven; er is voldoende keuze. Aan de bar of op het terras kun je genieten van Hoop en Breugem speciaalbier uit Zaandijk. Liever een bijzondere G&T, of een frisje? Ze hebben voldoende drankjes in huis om je dorst te lessen! Kom je met kinderen? Er is ook een leuke speelhoek en voor de liefhebbers serveren ze heerlijk ijs van Monte Pelmo!

Historie

Het unieke pand vroeg om een unieke invulling, en dat is zeker gelukt. De naam, Lab-44, refereert aan de oorspronkelijke functie en het adres (Middenweg 44). In de nieuwe opzet wordt de oorsprong meer dan alleen in de naam eer aangedaan. Lab-44 is ontwikkeld tot een multifunctionele opzet ‘voor makers & eters��.

In het hoge middengedeelte en op de entresol bevindt zich het restaurant, er is een terras aan de zuidkant en er bevinden zich diverse food & drink gerelateerde bedrijven: een kleine bierbrouwerij van HOOP, de werkplaats van Zaanse Sambal, een ‘Paplab’ waar rijstepap wordt ontwikkeld i.s.m. onder andere Lassie en een atelier voor de ontwikkeling van food & drink packaging design van het Amsterdamse bedrijf Proud Design. Tevens is een tweetal vergaderruimtes aanwezig voor resp. 15 en 40 bezoekers. Met bijna 100 zitplaatsen binnen en een terras buiten, heeft Lab-44 de ambitie de´ nieuwe hotspot voor zowel de Zaanstreek als Amsterdam te worden.