Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Restaurants

Amstelhaven

Vlakbij het prestigieuze Amstelhotel ligt café-restaurant Amstelhaven met een indrukwekkend terras op vlonders aan het water. Dat heeft als gevolg dat op zonnige dagen vele plezierbootjes aanmeren voor een fles rosé en een salade. Het interieur is rechttoe rechtaan met her en der een art deco detail. Daarin zitten op minder zonnige dagen veelal werkende mensen voor de borrel om aansluitend te eten (carpaccio, pasta bolognese, halve kip) en in het weekend te dansen tot diep in de nacht. Elke zondag is er live muziek.

Uniek terras

Amstelhaven heeft het grootste vlonderterras van Amsterdam dat ook echt aan het water ligt! In de zomer kun je de hele dag bij ons genieten van de zon. Amstelhaven is ook één van de weinige plekken in Amsterdam waar je met je bootje kan aanmeren om vervolgens gelijk aan tafel te kunnen gaan of zelfs op je boot kunt eten.

Bijzondere geschiedenis

Het pand waarin Amstelhaven gevestigd is, is als atoomschuilkelder gebouwd tijdens de koude oorlog voor het gemeentebestuur. Nadat het pand niet meer door de gemeente gebruikt werd hebben zich hier het "River-cafe" en Zeilmakerij "Aan de wind" gevestigd. Daarna zijn deze twee bedrijven samengevoegd en is Amstelhaven ontstaan. 

Omdat Amstelhaven afhankelijk is van het weer kunnen de openingstijden variëren, kijk snel op de website voor de meest actuele informatie. Wil je zeker weten dat je niet voor een dichte deur staat? Dan kun je bellen op +31 20 6652672.